Beveiliging-5-header

Gratis opleidingen voor beveiligers

Tentoo & Matulessy slaan handen ineen

Beveiligend Nederland kan zich eenvoudiger en voordeliger dan ooit opleiden en doorontwikkelen. Verloningsspecialist Tentoo en beveiligingsexpert Matulessy Tactical Training & Support maken hoogwaardige beveiligingsopleidingen toegankelijk voor elke beveiliger die via Tentoo werkt. “Dit helpt bij het vinden én binden van beveiligers.”

Ik wil meer weten!

Beveiligingsopleidingen van reuzebelang

De beveiligingssector staat voor een enorme uitdaging. De vraag naar beveiligers groeit, maar beveiligers waren nog nooit zo moeilijk te vinden als nu. Velen stroomden het afgelopen jaar – noodgedwongen – uit naar andere sectoren. Wanneer de horeca- en evenementensector weer volledig open kunnen, zijn de vereiste beveiligers hoogstwaarschijnlijk niet beschikbaar. En ‘zomaar’ ongeschoold aan de slag als beveiliger is niet mogelijk. Kortom: scholing is enorm van reuzebelang voor de beveiligingsbranche. Hoe toegankelijker de opleidingen en trainingen zijn, hoe beter.

Op een rij:

  • Geaccrediteerde beveiligingsopleidingen
  • Onbeperkt gratis beschikbaar
  • Aanbod breidt maandelijks uit
  • Digitale en fysieke opleidingen
  • Ook voor zzp-beveiligers

Matulessy: enorme scholingsbehoefte

Matulessy Tactical Training & Support is het grootste opleidingsinstituut in (hoog-risico) beveiligingsopleidingen in Nederland. Directeur Guillermo Matulessy is verheugd dat ‘zijn’ opleidingen via Tentoo voor veel meer beveiligers toegankelijk worden. “De branche heeft een enorme scholingsbehoefte, maar niet alle beveiligingsbedrijven investeren in het scholen van hun personeel. Via Tentoo kost het bedrijven niets om in die scholingsbehoefte te voorzien. Ook zelfstandig beveiligers die zich via Tentoo laten verlonen, kunnen gratis gebruikmaken van ons trainingsaanbod. Heel mooi, want zelf investeren deze zzp’ers niet snel in scholing en ontwikkeling.”

Basistrainingen en gespecialiseerde opleidingen

Het gerenommeerde opleidingsinstituut stelt diverse (geaccrediteerde) opleidingen, cursussen en trainingen beschikbaar via Tentoo. Van basisopleidingen tot gespecialiseerde vervolgtrainingen. Matulessy: “De wereld verandert en vraagt regelmatig om ander typen beveiligers. Nu stijgt bijvoorbeeld de vraag naar havenbeveiligers en zorgbeveiligers, dan voegen wij dat toe aan het trainingsaanbod. Elke maand breiden wij het aanbod uit. Veel kan hierbij digitaal, maar we bieden via Tentoo ook fysieke trainingen op maat aan.”

Makkelijker personeel vinden en binden

Michiel Poppelier is learning & development manager bij Brisker Group, het moederbedrijf van Tentoo. Bedrijven onderschatten volgens hem vaak hoe belangrijk scholing en ontwikkeling zijn om personeel te behouden. “Persoonlijke ontwikkeling is een basisbehoefte van ieder mens. Wil je medewerkers binden? Bied ze dan de ruimte om opleidingen en cursussen te volgen. Dat helpt ook om nieuwe beveiligers te vinden. Want als medewerkers kunnen kiezen, starten ze liever bij een bedrijf waar ze zich kunnen ontwikkelen. Nu beveiligers zó schaars zijn, is het eigenlijk gek als je die mogelijkheid niet biedt. Zeker wanneer wij de kosten voor onze rekening nemen.”

AfF-2

Automatisch toegang

Honderden beveiligers door heel Nederland werken momenteel via Tentoo; zij hebben automatisch toegang tot de Academy for Flex, het online leerplatform van Tentoo. In deze online leeromgeving staan sinds 1 oktober gratis beveiligingstrainingen van Matulessy Tactical Training & Support. Er staan ook betaalde trainingen, waarvan Tentoo vrijwel altijd de kosten voor zijn rekening neemt. Zo wordt opleiden in de beveiliging extra interessant voor zowel werkgevers als zzp’ers.

Beveiliging-4
“Met alleen een grijze pas kun je bijna niets. Je bent gek als je je niet gratis verder specialiseert, zeker als het wordt betaald. Te weinig beveiligers weten echter dat dit kan.”
Jeremy Rog Volgde de opleidingen MBO–Beveiliging, Handhaving en Zorgbeveiliging.

Vraag ons vrijblijvend advies

Meer weten? Benieuwd naar het totale opleidingsaanbod? Of weten of en hoe je er gebruik van kunt maken? Laat hier je gegevens achter en onze beveiligingsspecialist Sjoerd Riemeijer neemt snel contact met je op.