De Overstapservice - Tentoo
Payroll overstappen

De Overstapservice

Onbekommerd overstappen

Zoek je een nieuwe verloningspartner? Wij snappen dat dit niet de dingen zijn waar je ondernemershart sneller van gaat kloppen. Overstappen kan gelukkig eenvoudiger dan je denkt. Met de Overstapservice van Tentoo breng je je medewerkers met minimale inspanningen bij ons onder. We nemen je medewerkers op zorgvuldige wijze mee in dit proces.

Overstap aanvragen

Snel en soepel overstappen

Bij Tentoo vinden we dat ondernemers zich maximaal moeten kunnen richten op hun core business. Zonder administratieve en juridische rompslomp. Ook het overstappen naar een nieuw verloningsbedrijf hoort snel en rimpelloos te verlopen. Als je overstapt naar Tentoo, zorgen wij daarvoor met onze Overstapservice. Dit is met name ideaal wanneer je met veel flexkrachten tegelijk overstapt.

Alles goed geregeld

 • Ondersteuning bij het opvragen van informatie bij je huidige leverancier
 • Alle gegevens worden voor je overgezet
 • Hulp bij het helder inlichten van je medewerkers
 • Jij kunt je met een gerust hart richten op je bedrijf
 • Je komt terecht bij de meest ervaren payroller van Nederland

Wij nemen je bij de hand

Een goede overstap start met het beschikken over de juiste informatie. Je krijgt bij ons een vast contactpersoon die eerst in kaart brengt met welke medewerkers je wilt overstappen naar onze dienstverlening. Vervolgens hebben we per medewerker extra gegevens nodig die nu (hoogstwaarschijnlijk) in het systeem van je huidige leverancier staan.

Je vaste contactpersoon helpt je onder meer aan een grondige checklist en kant-en-klare e-mail om snel de benodigde gegevens te verzamelen. Het is belangrijk dat deze informatie compleet en juist is. Zo voorkom je gedoe met de belastingdienst en onrust bij je medewerkers. Alle benodigde gegevens verzameld? Dan richten wij alles netjes in, zodat jij en je medewerkers soepel van start kunnen.

DGA Loonadministratie

Heldere communicatie naar je medewerkers

Je overstap is pas succesvol wanneer jij én je medewerkers tevreden zijn. Het is daarom van groot belang om je flexkrachten volledig en transparant te informeren over de naderende veranderingen en de vervolgstappen. Dit kan gevoelig liggen. Wij weten hier alles van en helpen je met heldere communicatie richting je medewerkers. Je vaste contactpersoon geeft je medewerkers uitleg over hun nieuwe contract, loonstrook en onze handige werkwijze. Goed om te weten: tijdens het overstapproces waarborgen we dat elke medewerker minimaal hetzelfde contract krijgt als hij nu heeft (in de meeste gevallen gaan ze er contractueel op vooruit).

Zó werkt de overstapservice

Het proces in zes stappen:

Stap 1 Neem contact met ons op.
Stap 2 Wij inventariseren en analyseren je medewerkersbestand.
Stap 3 Wij faciliteren met de juiste documenten richting je huidige payroll-leverancier.
Stap 4 Wij helpen je met de communicatie naar je medewerkers.
Stap 5 Wij voeren alle benodigde gegevens in ons systeem in.
Stap 6 Wij onboarden je medewerkers. De overstap is een feit.

Na de overstap

Als je je medewerkers via ons ‘verloond’, breng je ze onder bij het meest ervaren verloningsbedrijf van Nederland. Direct na je overstap nemen wij de administratieve, financiële en juridische werkgeverstaken en risico’s van je over. Als juridisch werkgever van je flexkrachten zijn wij onder meer verantwoordelijk voor:

 • Nettolonen uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

En jij? Jij houdt het overzicht. Via ons online platform Pay4me leggen we een digitaal dossier voor je aan, waarin je realtime en 24/7 alle gegevens terugvindt over je flexkrachten, hun contracten en de urenverwerking. Je flexkrachten krijgen hun eigen inlog in Pay4me en ze kunnen met al hun vragen terecht bij onze specialisten van client support.

Ik wil overstappen!

Vraag vandaag nog je overstap aan en we nemen snel contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.