Payrolling voor ZZP & Freelance | Tentoo

Voordelen:

 • Binnen 7 dagen je geld
 • Automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Met of zonder KvK-inschrijving
 • Je kunt - volledig zelfstandig - voor één opdrachtgever werken

Bel direct naar 020-238 6936 voor meer informatie!

Met payroll voor zzp’ers van Tentoo combineer je de vrijheid van ondernemerschap met het gemak van werken in loondienst. Hoe werkt dat? Heel simpel: je komt bij Tentoo op de loonlijst, maar je blijft zelf bepalen voor wie je werkt en tegen welk tarief. Net als iedere andere zzp'er dus. Het grote voordeel is dat Tentoo al jouw administratieve en financiële verplichtingen van je overneemt. En jij ontvangt binnen 7 dagen je geld!

Hoe werkt payrolling voor zzp?

Maar hoe werkt de payrollconstructie precies? Met payroll kunnen freelancers volledig als zelfstandige werken. Je staat daarbij op de loonlijst van een payroll bedrijf. Daardoor bouw je rechten op voor de WW, de ZW en de WIA. Je bent dus automatisch verzekerd voor inkomensverlies wegens ziekte, arbeidsongeschiktheid of een gebrek aan opdrachten. Wij regelen je facturatie, voor de Belastingdienst werk je gewoon in loondienst en je hebt dan dis ook geen KVK inschrijving nodig.

Tip: In het webinar ‘Payroll voor freelancers’ leggen we het uit. Kijk hier het webinar terug. 

Freelance payroll

Je komt bij Tentoo op de loonlijst te staan. Hierdoor worden wij juridisch gezien jouw werkgever. Omdat je bij ons in loondienst bent, heb je geen omkijken naar facturatie, belasting of debiteurenbeheer. Wij verzenden namelijk de factuur naar jouw opdrachtgever. Jij ontvangt van ons altijd binnen zeven dagen je geld, ongeacht of de factuur door je opdrachtgever is betaald. En heb je even geen opdrachten of de griep? Geen zorgen. Je bent bij ons automatisch verzekerd voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Een zzp'er is dat niet. Zelfs pensioenopbouw is mogelijk met payroll voor freelancers en zzp'ers. Dat is pas onbekommerd ondernemen!

Start vandaag nog!

Met payrolling voor freelancers en zzp'ers onderneem je in alle vrijheid; je hebt geen KvK-inschrijving, BTW-nummer of modelovereenkomst nodig. Met payroll voor freelance en zzp kun je dus direct starten. En stoppen. Wanneer jij dat wil. Bovendien kun je in tegenstelling tot zzp'ers wel lange tijd voor één opdrachtgever werken. Je kunt zelfs via payroll personeel 'aannemen'. Ideaal wanneer je (tijdelijk) te veel werk hebt.

Freelance freek.

Tentoo payrolling is er voor de zelfstandigen die kortlopende opdrachten voor één of meerdere opdrachtgevers willen doen. Ben jij een freelancer die juist langdurig voor één opdrachtgever aan de slag gaat? En wil je genieten van de vrijheid van een ondernemende freelancer? Dan kun jij perfect terecht bij freelance freek. Freek. is een label van Tentoo, speciaal bedoeld voor freelancers die voor een langere periode (minimaal zes maanden, minstens 130 uren per maand) bij één opdrachtgever willen werken, zonder zzp’er te hoeven zijn. Ideaal voor interim professionals, expats en kennismigranten. Meer informatie over freelance freek. vind je hier: freelance freek. | freelancen met gemak.

Contact

Starten met freelancen via Tentoo? Vraag hieronder een persoonlijke berekening aan. Vragen over payroll? Bel ons via 020-238 6936 of vul het onderstaande formulier in. Wij helpen je graag verder!

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

Ook interessant voor jou:

7,6

Klantbeoordeling Freelance Payroll

Op basis van 1561 klantbeoordelingen Freelance Payroll


7,6 uit 10

 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • “Ik ben superblij met jullie systeem en dat ik een payrollbedrijf heb ingeschakeld voor mijn werkzaamheden als dansdocent. Ik krijg mijn geld altijd op tijd en ik heb geen omkijken naar belastingen. Top!”

  Patrick Mussendijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker
 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »