Freelancen met of zonder sociale zekerheid? - Tentoo
Flexibiliteit voor freelancers bij Tentoo - ook zonder sociale verzekering freelancen

Freelancen met of zonder sociale zekerheid?

Bij Tentoo bepaal jij!

Als freelancer heb je de vrijheid om te doen waar je goed in bent. Bij Tentoo heb je de vrijheid om te kiezen of je wilt freelancen met of zonder sociale zekerheid. Want waarom zou je betalen voor verzekeringen bij ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid als dit voor jou nu geen must is? Maar ook als je veel kortlopende opdrachten hebt of er financieel warmpjes bijzit, kan het voordeliger zijn om te freelancen zonder sociale zekerheid. Wat je ook besluit, Tentoo beweegt met je mee.

Neem direct contact op

Dit is het verschil

Werk je voor veel verschillende opdrachtgevers en heb je vooral kortlopende klussen, bijvoorbeeld van een dag of een paar uur? Dan kan het voordeliger zijn om te freelancen zonder sociale zekerheid. Je draagt dan geen sociale premies af en ontvangt een hoger netto loon. Je moet dan wel zelf zorgen dat je een buffer opbouwt in geval van ziekte, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Maar als je tot 20% meer verdient, houd je ook meer over. Wat je ook kiest, je kunt altijd rekenen op ons. Wij zorgen dat jij kunt doen waar je goed in bent, zonder je zorgen te maken om je financiële administratie.

Tentoo freelance zonder sociale zekerheid hoger loon

Freelancen via Tentoo zónder sociale zekerheid betekent:

 • Geen afdracht voor werknemersverzekering
  Je bouwt geen sociale rechten op en betaalt hier dus ook niet voor.
 • Wel bijdrage Zorgverzekeringswet
  Als werkgever regelen wij de afdracht loonbelasting/volksverzekeringen
  en bijdrage ZVW.
 • Tot 20% hoger nettoloon
  Omdat je geen gebruik maakt van werknemersverzekeringen,
  ontvang je meer nettoloon.

Freelancen via Tentoo mét sociale zekerheid betekent:

 • Wel afdracht voor werknemersverzekeringen WW/WIA/ ZW
  Je bouwt via ons sociale rechten op.
 • Wel bijdrage Zorgverzekeringswet
  Als werkgever regelen wij de afdracht loonbelasting/volksverzekeringen
  en bijdrage ZVW.
 • Lager nettoloon
  Door de premieafdracht ontvang je minder nettoloon,
  maar heb je geen zorgen over inkomsten.

“Naast mijn vaste baan als officemanager, heb ik ook een succesvolle taartenwinkel aan huis. Vooral in de lente en zomer maak ik veel bruidstaarten. Dit is een leuke bijverdienste, sociale zekerheid opbouwen is dan ook niet nodig. En zo houd ik er netto meer aan over.”
Danila de Vriesch 

Freelancen zonder sociale zekerheid, is dat iets voor mij?

Heb je vragen over freelancen zonder sociale verzekering en of dat bij jou past? Lees hieronder verder of doe de test!

Hoe beoordelen jullie een aanvraag voor freelancen zonder sociale zekerheid?

Bij Tentoo zoeken we altijd naar de beste oplossing voor jou. We kijken naar je dienstverband, op welke basis je werkt en naar je verwachte inzetbaarheid. Een kleine rekensom maakt dan al snel duidelijk of freelancen zonder sociale zekerheid verstandig is. Maar we kijken ook naar jou als persoon en hoe je met risico’s omgaat. Het belangrijkste is dat jij onbezorgd kan ondernemen.

Hoe geef ik aan dat ik zonder sociale zekerheid wil ondernemen?

Als je nog niet bij Tentoo staat ingeschreven, is het eenvoudig: je meldt je aan en geeft direct aan dat je wilt ondernemen zonder sociale zekerheid. In nauw overleg met jou, maken wij alles in orde. Werk je al via Tentoo en wil je switchen naar ondernemen zonder sociale zekerheid, raadpleeg dan je vaste contactpersoon. Blijkt het voor jou een goede overstap te zijn, dan regelen wij de rest.

Kan ik me nog bedenken?

Je situatie kan natuurlijk altijd veranderen. Misschien krijg je een onweerstaanbaar aanbod voor langere tijd of verandert er iets in je privésituatie. Samen kijken we op dat moment wat de mogelijkheden zijn en of het verstandiger is om weer met sociale zekerheid te freelancen. Als dit zo is, regelen we dit uiteraard voor je  maar liefst maken we natuurlijk vooraf een goede overweging. We besteden daarom veel zorg en tijd aan je inschrijving, zodat jij en wij overtuigd zijn van je uiteindelijke keuze. We zullen je dan ook altijd eerlijk adviseren, want het belangrijkste is dat jij zorgeloos kunt ondernemen.

naassom-azevedo-04o6n0WEbUk-unsplash
Verzekeren voor beroepsaansprakelijkheid, ongevallen en meer?

Ontdek nu Alicia Insurance

Als freelancer wil je je focussen op waar je goed in bent, zonder zorgen over mogelijke risico’s. Gelukkig kan je nu verzekerd freelancen via Alicia, met verzekeringen die aansluiten op jouw specifieke behoeften. Of je nu een digital nomad bent en de hele wereld jouw werkplek is, of je juist bescherming wilt bij een mogelijke beroepsfout, Alicia heeft de oplossing.

Lees verder over de mogelijkheden
Bij Tentoo zit je goed

Wat je keuze ook is

Past freelancen zonder sociale zekerheid bij jou? Dan ben je van harte welkom bij Tentoo! We maken graag alles voor je in orde en kijken met je mee naar de mogelijkheden. Ook als je liever wel wil verzekeren met sociale zekerheid, of verzekerd wil zijn via Alicia voor beroepsaansprakelijkheid, ongevallen en meer. Tentoo beweegt met je mee.

Neem contact met ons op

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.