Freelancer worden in 2020 - Alles over voor jezelf beginnen

Voordelen:

 • Binnen 7 dagen je geld
 • Automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA
 • Met of zonder KvK-inschrijving
 • Je kunt - volledig zelfstandig - voor één opdrachtgever werken

Bel direct naar 020-238 6936 voor meer informatie!

Freelancer worden in 2020 - Alles over voor jezelf beginnen

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt freelancer worden! Je wilt genieten van de vrijheid, flexibiliteit en onafhankelijkheid van een freelance carrière. Daartegenover staat dat je als freelancer allerlei ondernemersrisico’s loopt die niet gelden voor werknemers in loondienst. In dit artikel lees je over de voordelen en de risico's van freelancen en krijg je handige tips. 

1. Voordelen van freelancer worden

Als freelancer geniet je van vrijheid. Je werkt namelijk niet voor een baas, maar bent zelf ondernemer. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Flexibiliteit: je bepaalt zelf wanneer je werkt en wanneer niet. Daardoor kun je zorgen voor een perfecte balans tussen werk en privé.
 • Onafhankelijkheid: er is geen baas naar wie je verantwoording moet afleggen. Natuurlijk moeten je opdrachtgevers tevreden zijn, maar hoe jij je werk doet bepaal je helemaal zelf.
 • Veel verschillende opdrachtgevers: als freelancer heb je de kans om veel verschillende soorten opdrachten te doen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Dat maakt het werk afwisselender en vaak ook uitdagender dan wanneer je in loondienst werkt. 
 • Tarieven: je bepaalt zelf je uurtarief. Bij succes kun je meer vragen voor je werk dan dat je in loondienst zou verdienen.

2. Nadelen van freelancer worden

Er kleven ook nadelen aan het werken als freelancer. Als je freelancer wilt worden moet je deze nadelen in ogenschouw nemen.

 • Onzeker van werk: je moet zelf aan opdrachten komen. Geen werk betekent geen inkomen.
 • Boekhouding: het is niet de meest favoriete bezigheid van freelancers, maar wel verplicht: de boekhouding. Je moet bijvoorbeeld alle bonnen van je aankopen bewaren voor de belastingdienst, zelf facturen opmaken en je belastingaangifte op tijd doen. 
 • Geen collectieve verzekering: kun je niet werken door ziekte, zwangerschap, of arbeidsongeschiktheid, dan verdien je geen geld.
 • Wanbetalers: opdrachtgevers hebben nogal de neiging om te laat of zelfs niet te betalen. Dit is een grote ergernis voor freelancers. Lees verder in dit whitepaper over wanbetalers

3. Freelancer worden met meer zekerheid en minder risico’s

Het leven van een freelancer gaat niet altijd over rozen. Er zijn verschillende risico’s die je in ogenschouw moet nemen. Maar je kunt freelancer worden zonder deze risico’s. Namelijk door te freelancen via Tentoo. 22.000 freelancers gingen je al voor. De verschillen tussen zelfstandig ondernemen en freelancen via Tentoo:

  Zelfstandig freelancen Freelancen via Tentoo
Je bouwt rechten op voor de WW, Ziektewet en wet arbeidsongeschiktheid RoodKruis Freelancer worden
Je kunt een langere periode werken voor één opdrachtgever Freelancer worden Freelancer worden
Je opdrachten worden voorgefinancierd RoodKruis Freelancer worden
Geen omkijken naar je boekhouding RoodKruis GroenVinkje
Geen omkijken naar facturatie en je debiteurenbeheer RoodKruis GroenVinkje

Als je gaat freelancen via Tentoo, dan werk je volledig zelfstandig: je bepaalt zelf voor wie je werkt en tegen welk tarief. Ook de werktijden bepaal je zelf. Maar je hebt meer financiële zekerheid en loopt minder risico's dan andere ondernemers. Bovendien houd je meer tijd over voor je werk en acquisitie. Zo vergroot jij jouw kans van slagen!

Contact

Als je freelancer wilt worden, dan is het dus slim om te starten via Tentoo Freelance. Benieuwd wat wij voor jou kan betekenen? Vraag een berekening aan. Wil je liever telefonisch informatie? Bel ons gerust via 020-238 6936. Of vul het onderstaande formulier in. We helpen je graag verder.

 • Ja, ik ontvang graag een persoonlijke berekening!

  Vul hier alsjeblieft je naam in.

  Vul hier de naam van je mogelijke opdrachtgever in waarvoor je wilt freelancen?

  We sturen de offerte per mail toe. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

  Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »