Personeel flexibel verlonen: welke opties zijn er?  - Tentoo
werkgever verlonen tentoo

Personeel flexibel verlonen: welke opties zijn er? 

Het creëren van een flexibele schil met werknemers die op variabele basis werken, zoals uitzendkrachten of freelancers, biedt bedrijven de mogelijkheid snel te reageren op veranderingen in de markt of het seizoen. Je kunt dit naast je vaste personeel laten bestaan, maar je kunt ook kiezen om al je personeel flexibel te laten verlonen. Welke opties heb je als werkgever? En wat past het best bij jouw bedrijf? 

1. Overweeg verlonen op uitzendbasis voor flexibiliteit

Als je op zoek bent naar flexibiliteit zonder langdurige verplichtingen, overweeg dan personeel te verlonen op uitzendbasis. Dit geeft je de vrijheid om personeel in te zetten naar behoefte, met de zekerheid dat alle juridische en administratieve aspecten gedekt zijn. Op deze manier kunnen medewerkers tot 4 jaar op flexibele basis voor jouw bedrijf werken. Extra voordeel: jij bent als ondernemer vrij van werkgeversrisico’s en –plichten.

 

2. Zet medewerkers in via een payrollovereenkomst

Met payrolling kun je werknemers zelf werven en selecteren, terwijl de payrollpartner – zoals Tentoo – juridisch werkgever van de medewerker wordt en de arbeidsrechtelijke risico’s draagt (doorbetaling bij ziekte en naheffingen onder andere). De medewerkers werken exclusief voor jou en jij stuurt aan op de werkvloer. Tentoo financiert het loon voor, betaalt de medewerker uit en draagt de werkgeverslasten af. 

 

3. Projectmatig werk? Freelancers kun je verlonen per opdracht

Heb je projectmatig werk of kortlopende opdrachten? Kies voor ‘verlonen per opdracht met freelancers. Freelancers zijn oneindig flexibel inzetbaar, je betaalt alleen voor gewerkte uren, je hebt geen omkijken naar salarisadministratie en –uitbetaling en geen zorgen om schijnzelfstandigheid.  

 

4. Al ervaring met de inhuur van zzp’ers? Laat je administratie uit handen nemen

Hoe fijn zou het zijn om al je zzp’ers op 1 totaalfactuur te hebben? Met Tentoo ZZP kan dit. Jij concentreert je op het selecteren van de ideale zzp’er, en Tentoo neemt alle zorgen van het inzetten van zelfstandig ondernemers over. Denk aan het opstellen van de juridische overeenkomst tot de onboarding. En niet te vergeten: de urenregistratie en snelle uitbetalingen. Bovendien profiteren de zzp’ers zelf ook van onze kennis, ervaring en expertise, zonder hun zelfstandigheid te verliezen. 

 

5. Zelf personeel aannemen: HR-hulp nodig?

Als ondernemer wil je je graag bezighouden met dingen waar je goed in bent. Om meer tijd over te houden voor je passie, is het fijn om sommige zaken uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een goede salarisadministratie of het opzetten van een strak HR-beleid. Als complete HR-dienstverlener, kan Tentoo je op alle vlakken helpen. 

Advies nodig?

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op!

Onze experts kunnen je uitgebreid advies geven aan de hand van jouw persoonlijke bedrijfssituatie.  

werknemer tentoo

Hey werkgever! Nog meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.