Salarisadministratie Uitbesteden: Outsourcing Loonadministratie
MKB salarisadministratie uitvoeren bij Tentoo

Salarisadministratie uitbesteden als MKB’er

Jouw salarisadministratie zelf nauwkeurig uitvoeren is een tijdrovende klus. Op een zeker moment sta je voor de keuze: blijf je je salarisadministratie zelf doen of ga je dit uitbesteden? Kies je voor voor het uitbesteden van de loonverwerking met de service van Tentoo, dan weet je zeker dat dit foutloos gebeurt.  Bij Tentoo geloven we in een persoonlijke aanpak, waarbij we samenwerken om ervoor te zorgen dat jouw salarisadministratie soepel verloopt. We staan klaar om je te helpen en het financiële aspect van je bedrijf vlekkeloos te beheren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen.

Vraag een offerte aan

Salarisadministratie mét HR-administratieve ondersteuning

Tentoo kan naast de loonadministratie ook ondersteunen met HR-administratie. Ons HR-pakket helpt je bij het voeren van een perfect HR-beleid en biedt de volgende ondersteuning:

 • Signaalfunctie met betrekking tot de aanzegtermijn van contracten.
 • Signaalfunctie met betrekking tot aflopende contracten.
 • Ziek en beter melden van medewerkers in jouw Arboportal.
 • Aanleveren gegevens voor verzuimverzekering.
 • Aanleveren gegevens voor pensioenfonds.
 • Eenmaal per jaar een gratis adviesgesprek met een HR-professional.

Aanvullend HR-pakket: volledig of light

Ons HR-pakket is ook beschikbaar in een light-versie. Dit is zonder het ziek en beter melden, zonder het aanleveren van de verzuimverzekeringsgegevens en zonder het aanleveren van de pensioengegevens. Dit is met name interessant wanneer je wel tijdig aflopende contracten in het vizier wilt hebben, maar als je geen pensioenregeling aanbiedt of de mutaties voor het pensioen en arbo zelf wil verwerken.

Self Service

Wij bieden met onze app de mogelijkheid tot Employee Self Service (ESS). Dat houdt in dat je medewerkers zelf verlof kunnen aanvragen, gegevens kunnen wijzigen en loonstroken en jaaropgaven kunnen inzien en downloaden.

Tony's Chocolonely over Tentoo

Tentoo ondersteunt Tony’s Chocolonely door de salarisadministratie uit handen te nemen. Zo kunnen zij een strakke focus leggen op hun missie: 100 procent slaafvrije chocolade, wereldwijd! Henk-Jan Beltman (Chief Chocolate Officer) vertelt over de samenwerking met Tentoo.

Verlofmodule

Als werkgever ben je verplicht het verlofsaldo van je medewerkers bij te houden. Wij bieden bij de administratie van het salaris een verlofmodule die dit voor je automatiseert. Het systeem berekent per medewerker de beschikbare verlofuren, je medewerker kan het digitaal aanvragen, de leidinggevende kan het verzoek vervolgens af- of goedkeuren. Zo weet iedereen altijd hoeveel vakantiedagen nog beschikbaar zijn.

 

 

Outsourcing salarisadministratie: al interessant vanaf één loonstrook

De maandelijkse kosten van het uitbesteden van loonadministratie zijn gebaseerd op het aantal loonstroken dat wij voor je verzorgen. De kosten per loonstrook hangen hier ook vanaf. Hierdoor is onze loonadministratie interessant voor zowel grote als kleine bedrijven. We berekenen geen extra kosten voor tussentijdse mutaties in je salarisadministratie. De gemiddelde kosten die je hebt wanneer je je loonadministratie uitbesteedt zijn dus per bedrijf verschillend en kunnen ook maandelijks verschillen. Neem contact met ons op om te bespreken of het beter is om je loonadministratie zelf te doen of uit te besteden, of als je wil overstappen van salarisadministratiekantoor. Ook als je benieuwd bent naar de exacte tarieven voor het uitbesteden van jouw salarisadministratie helpen we je graag verder.

Vraag een offerte aan

Salarisadministratie vs. payroll

Als je op zoek bent naar een oplossing om de administratie van je salaris uit te besteden, kom je vaak ook de term ‘payroll’ tegen. Letterlijk is payroll de Engelse vertaling van salarisadministratie, maar in Nederland wordt er iets anders mee bedoeld. Payroll houdt namelijk het uitbesteden van salarisadministratie én het juridisch werkgeverschap in. Bij een payrollconstructie neemt het payrollbedrijf jouw nieuwe werknemers in dienst. Tentoo is zowel een payrollbedrijf als een salarisadministratiekantoor. Wij kunnen je met beide diensten helpen. Meer weten over de dienstverlening payroll? Lees hier alles over payrolling.

Salarisadministratie: ervaring sinds 1992

Waarom zou je je salarisadministratie uitbesteden bij Tentoo en wat is salarisadministratie precies? De salarisadministrateurs van Tentoo verzorgen al ruim 30 jaar de salarisadministratie en salarisverwerkingen voor ondernemers in het MKB. Wij verzorgen onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken. Ondernemers die hun salarisadministratie uitbesteden krijgen meer vrijheid om zich op de bedrijfsvoering te richten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij onze klanten onbekommerd kunnen laten ondernemen.

Voordelen van outsourcen van je salarisadministratie door Tentoo

 • 24/7 online inzicht in je salarisadministratie.
 • Een vast aanspreekpunt met kennis van zaken.
 • App met signaleringsfunctie.
 • Eenvoudige verlof- en verzuimregistratie.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk bij salarisadministratie. Omdat we jouw bedrijf goed kennen, kunnen onze medewerkers proactief handelen bij bijvoorbeeld wijzigingen in cao’s. Bij mutaties of vragen kun je ons altijd bellen. Onze ervaren salarisadministrateurs staan je direct te woord en lossen eventuele problemen meteen op.

Salarisadministratie MKB – Offerte

 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 10 in.
  Door drukte kunnen we alleen aanvragen vanaf 10 medewerkers verwerken.
  Heb jij je salarisadministratie voor dit loonjaar al geregeld, maar wil je toch gelijk overstappen? Dan starten we een schaduwadministratie voor je op. Dit houdt in dat Tentoo voor de betreffende maanden binnen het huidige loonjaar alle elementen binnen de salarisadministratie reproduceert. Nadat de uitkomsten identiek zijn aan die van de oude salarisadministratie, kan Tentoo deze overnemen. Voor het schaduwdraaien hanteert Tentoo de loonstrookprijs per medewerker per maand. Deze kosten komen bovenop de geoffreerde opstartkosten.
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.