Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Zoeken in FAQ

Payroll kosten

payroll kostenWat kost payroll? Payrolling is natuurlijk niet gratis. De prijs is voor veel opdrachtgevers een belangrijke afweging om voor een payroll aanbieder te kiezen. Maar het is niet aan te raden blind voor de goedkoopste aanbieder te gaan. Ga goed na welke service je terugkrijgt. En vergelijk niet alleen de omrekenfactoren of percentages die gehanteerd worden maar ga altijd uit van het uiteindelijke factuurbedrag.

Wat zijn jouw payroll kosten?

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan payrolling. Maar met payrolling van Tentoo ben je wel goedkoper uit dan je denkt! Je bespaart namelijk een hoop tijd én geld als je medewerkers via payrolling inzet of wanneer je via payrolling als freelancer aan de slag gaat.

Wil je weten wat de tarieven van payroll bij Tentoo zijn en wat payroll in jouw situatie precies kost? Vraag dan een offerte op maat aan:

Offerte payroll voor werkgevers
Offerte payroll voor freelancers


Het tarief is voor veel werkgevers en freelancers een belangrijke afweging om voor een bepaalde payroll aanbieder te kiezen. Payroll bedrijven gebruiken een omrekenfactor of een vast percentage om het tarief te berekenen.

Hoe vergelijk je de payroll kosten van verschillende bedrijven?
Payroll bedrijven brengen op verschillende manieren payroll kosten in rekening. Onze tip: vergelijk niet de verschillende omrekenfactoren of commissies, maar vergelijk op basis van het uiteindelijke factuurbedrag. Ga daarbij goed na welke service je krijgt en welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt voor het geld dat je betaalt. Zo krijg je een duidelijker beeld van de werkelijke payroll kosten.

Uitleg over de mogelijke prijsafspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Werk- en opdrachtgevers spreken met flexwerkers en freelancers een prijs of tarief af waarvoor er gewerkt wordt. Je kunt bij Tentoo kiezen voor drie soorten prijsafspraken die wij hieronder uitleggen. In de tabel kun je per prijsafspraak zien welk deel voor rekening is voor de werkgever, en welk deel voor de freelancer/flexwerker.

Soorten Prijsafspraken* Werknemerslasten Werkgeverslasten Commissie
Exclusief BTW/inclusief commissie Uitvoerder Uitvoerder Uitvoerder
Exclusief BTW/exclusief commissie Uitvoerder Uitvoerder Opdrachtgever
Brutoloon Uitvoerder Opdrachtgever Opdrachtgever
Uitvoerder = Freelancer/Flexwerker
Opdrachtgever = Opdrachtgever

BTW komt altijd ten laste van de opdrachtgever
* deze prijsafspraken gelden voor Tentoo CF&F en Tentoo DC&C

Voorbeeld:

Exclusief BTW/Inclusief commissie

In deze prijsafspraak zijn alle werkgevers- en werknemerslasten en de commissie van Tentoo inbegrepen. 

Rekenvoorbeeld:
 Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een Exclusief BTW/Inclusief commissie prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor €181,50 (€150,00 per dag plus 21% BTW).

Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft er van deze prijsafspraak ongeveer 40 tot 60 procent netto over.

Exclusief BTW/Exclusief commissie

In deze prijsafspraak zijn alle werkgevers- en werknemerslasten inbegrepen.

Rekenvoorbeeld: Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een Exclusief BTW/Exclusief commissie prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor €192,39 per dag (€150,00 per dag plus 6% commissie en 21% BTW).

Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft er van deze prijsafspraak ongeveer 45 tot 65 procent netto over.

Brutoloon

In deze prijsafspraak zijn de werknemerslasten inbegrepen.

Rekenvoorbeeld: Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een bruto prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor ongeveer € 230,87 per dag (€150,00 per dag plus werkgeverslasten, 6% commissie en 21% BTW).

Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft er van deze prijsafspraak ongeveer 50 tot 75 procent netto over.

 

Freelancers over Tentoo

 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker

7.8
Tentoo scoort een 7.8/10 op basis van 1.269 beoordelingen

Werkgevers over Tentoo

 • “Act4you werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Tentoo. Ontzorgt en goede service!”

  Ellenor Spreeuw - Oprichter Act4you
 • "Samen met Tentoo groeien we en dankzij Tentoo groeien we!"

  Maartje van der Hoeven - Eigenaar Models at Work
 • "Kwaliteit is het handelsmerk van het ANP, kwaliteit is ook wat wij zoeken bij onze partner in payrolling. Daarom werkt het ANP samen met Tentoo."

  Johan Groeneveld - Adjunct hoofdredacteur ANP
 • "Tentoo is een betrouwbare en solide payroll partij die SBS met adviezen ondersteunt en die professionaliteit, dienstverlening en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan."

  Amunda Schaap - Manager Personeelszaken SBS
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Voor ons vast personeel verzorgt Tentoo de salarisadministratie en voor ons flexibel personeel maken wij gebruk van payrolling. Het is handig dat wij alles bij één leverancier kunnen onderbrengen. Daarbij spreekt de hoge mate van automatisering ons enorm aan!"

  Petra Bertelink - HR Manager Mathijs Maaltijdbox
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

payroll
Tentoo scoort een 8.0/10 op basis van 169 beoordelingen

Hebben de sprong al gewaagd...

 • Continu
 • Rebel
 • Models At Work
 • Oddessey
 • FunX
 • Aaaaha
 • Act4you
 • Streetwise
 • Premeo
 • Bridge Marketing
 • ProSpex
 • SBS
 • ID&T
 • ANP
 • Sanoma
 • Tonys

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »