Payroll voor ICT - Tentoo
Payrolling via Tentoo - ICT sector

ICT Payrolling

Payrollpartner voor ICT-werkgevers

Jij runt je ICT-bedrijf. En daar heb je je handen vol aan. Het liefst stop je meer tijd in de commerciële activiteiten van je bedrijf, maar de groeiende werkgeverstaken en -plichten laten dat niet altijd toe. Daarom zijn wij er. Tentoo neemt alle taken, plichten én risico’s op werkgeversgebied van je over. Zo heb jij je handen vrij om te groeien.

Ik wil vrijblijvend advies

Jij de baas, wij de rest

De ICT-sector groeit in 2024 naar verwachting met 3%. Daar wil jij met jouw bedrijf in meegroeien. Je wilt mooie opdrachten binnenhalen en met goede ICT’ers je concurrenten aftroeven. Daar helpen wij je graag bij. Hoe? Als payrollpartner en HR-afdeling op afstand nemen wij je werkgeverstaken en -risico’s over. Wij:

  • Dragen het risico op doorbetaling van (langdurig) zieke medewerkers
  • Financieren het loon voor, zodat jij geen kopzorgen hebt om laat betalende klanten
  • Voeren de salarisadministratie uit
  • Dragen alle premies en loonbelastingen af
  • Betalen je personeel op tijd uit en verstrekken de loonstroken
  • Verwerken ziek- en betermeldingen
payroll ict met Tentoo

Meer gemak, minder risico’s

Komt er een mooie ICT-klus voorbij? Dan wil je die binnenhalen. Dat lukt het beste als je je volledig op die (potentiële) opdracht kunt focussen en zo min mogelijk aandacht kwijt bent aan randzaken. Veel nieuwe opdrachten binnenhalen, betekent mogelijk ook dat je extra medewerkers nodig hebt. Maar je wilt wel op verantwoorde wijze groeien, zonder dat je te grote risico’s neemt. ICT Payrolling van Tentoo helpt je op alle vlakken: het geeft je meer tijd en gemak en minimale (groei)risico’s.

Tijd over

Met Tentoo als partner heb jij geen omkijken naar het tijdig en juist uitbetalen van je ICT-professionals. Ook niet naar de salarisadministratie en de loonstroken. Bovendien weet je zeker dat de juiste afdrachten naar de belastingdienst gaan. Heb je een opdrachtgever die (te) laat betaald? Geen stress, je ICT-professionals worden sowieso uitbetaald. Het ziek en beter melden van medewerkers nemen wij ook uit handen. Contractbeheer? Niet jouw taak. Heerlijk toch?

Risicoloos groeien

Veel klanten noemen ons ook wel hun ‘HR-afdeling op afstand’. Een mooi compliment, maar eigenlijk zijn we zelfs meer dan dat. We nemen bijvoorbeeld ook veel arbeidsrechtelijke risico’s van je over. Het doorbetalen van personeel bij ziekte is voor (met name kleinere) bedrijven het grootste kostenrisico. Zekere bij langdurige absentie, kunnen die kosten flink oplopen. Niet voor onze klanten, want wij nemen via Payroll ICT het ziekterisico over. En doordat jij dit soort risico’s niet loopt, kun je op verantwoorde wijze snel groeien. Ontdek wat onze HR-adviseurs voor jou kunnen betekenen.

Payrolling met Tentoo - zorgeloos ondernemen - ICT

ICT Payrolling: wat is het en hoe werkt het?

Bij payrolling is sprake van een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker (de ICT’er), de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Tentoo). Jij mag de medewerker zelf werven en laat hem vervolgens exclusief voor jouw bedrijf werken via Tentoo. Hij werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst. Wij zijn de juridisch werkgever, jij bent de baas en bepaalt wat er gebeurt.

Bonussen en onbepaalde tijd

De payroll-ICT’er heeft dezelfde rechtspositie als medewerkers bij jou in loondienst. Hij wordt beloond volgens jouw beloningsregeling of jouw cao (bijvoorbeeld de ICK-cao). Hij heeft ook recht op exact dezelfde arbeidsvoorwaarden, inclusief vakantiedagen en bonussen. Er is één belangrijk verschil: je hoeft de ICT’er niet na maximaal 3 jaar zelf in dienst te nemen; wij kunnen dan juridisch werkgever blijven. Ook medewerkers die je al in dienst hebt met een contract voor onbepaalde tijd, kun je bij ons onderbrengen. Dit is payrolling in vier stappen:

1 Jij hebt een medewerker (zelf geworven of via ons)
2 Jij maakt de werkafspraken (salaris, werkzaamheden, arbeidsomvang)
3 Wij regelen alle (administratieve) werkgeverstaken
4 Jij verzorgt de aansturing op de werkvloer

Tentoo: eerste payroller van Nederland

Tentoo is de grondlegger van payrolling in Nederland. Twee bandleden zetten ons bedrijf in 1992 op om de administratieve en financiële verplichtingen van hun band over te nemen en te zorgen voor een snelle en eerlijke uitbetaling voor alle bandleden. Tentoo werd de juridisch werkgever van de bandleden en ‘payrolling’ was geboren.

Duizenden werkgevers ontdekten daarna de voordelen van payroll. Payrolling groeide de afgelopen 30 jaar steeds verder door en inmiddels helpt Tentoo tienduizenden ondernemers – bedrijven en zelfstandigen – met uitbetalingen en administratieve verplichtingen.

Payrolling Tentoo - ICT
Goed werkgeverschap voor ICT’ers

Je personeel in goede handen

Je wilt een goed werkgever zijn voor je ICT-professionals. Je goede krachten wil je zo lang mogelijk voor jouw bedrijf behouden. Om die reden hoef je ze niet per se zelf in dienst te nemen. Via payrolling kun je medewerkers minstens zo goed aan je bedrijf binden. Sowieso worden je ICT’ers beloond volgens de cao of beloningsregeling van jouw bedrijf, daar bovenop krijgen ze enkele Tentoo-voordelen.

Als juridisch werkgever van tienduizenden freelancers en flexwerkers hechten we bij Tentoo veel waarde aan goed werkgeverschap. Dat gaat veel verder dan het tijdig uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie en bieden een pensioenregeling en diverse collectiviteitskortingen. Ook kunnen je ICT’ers onbeperkt gebruikmaken van onze online leeromgeving Academy for Flex. Dit biedt ze alle mogelijkheden om zich (persoonlijk) te ontwikkelen. Jullie krijgen bovendien een opleidingsbudget, inzetbaar voor een externe opleiding naar keuze.

Payrolling via Tentoo - alles over payrolling in 2023
Whitepaper

Payroll in 2024

De rol van payrolling is door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) behoorlijk veranderd. Ondernemers zetten het niet meer in voor de flexibiliteit, maar om de inhuur van personeel in eigen hand te houden en de werkzaamheden en risico’s van het werkgeverschap uit te besteden.

In dit payroll white paper lees je wat payroll anno 2024 inhoudt en wat je ermee kunt.

Whitepaper lezen
Alle dienstverleningen voor werkgevers op een rij

Maak je handen vrij om te ondernemen

Wij helpen de meeste van onze ICT-klanten via payrolling (ook wel ‘verlonen op payrollbasis’) omdat ze bovenal behoefte hebben aan gemak en minimale werkgeversrisico’s. Sommige bedrijven maken  gebruik van onze dienstverlening ‘verlonen per opdracht’, waarmee ze zelfstandige ICT’ers (zzp’ers) op projectbasis flexibel inzetten. Beide oplossingen zijn uitstekend te combineren. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wil jij je met jouw ICT-bedrijf ook je handen vrij hebben om te ondernemen? Laat het ons weten! Jij de baas, wij de rest.

Toch liever een overzicht van alle mogelijkheden voor werkgevers? Bekijk dan ons dienstenoverzicht. Je kunt ons ook bellen op 020 – 723 09 53. We helpen je graag!

Offerte of persoonlijk advies

Benieuwd hoeveel ICT Payrolling via Tentoo kost? Je kunt bij ons betalen voor de uren die je medewerker de afgelopen maand daadwerkelijk heeft gewerkt óf op basis van een vast maandbedrag. Vraag ook naar onze korting voor ICT-professionals die meer verdienen dan het maximum premieloon € 59.706 per jaar. We rekenen alles graag voor je uit.

Heb je liever eerst persoonlijk advies? We denken vrijblijvend met je mee om te kijken hoe onze rol als HR-partner op afstand voor jou het meest waardevol is.

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 020 – 723 09 53. We helpen je graag!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.