Wat is payroll? I Tentoo I Eerste payrollbedrijf van Nederland
Header - Tentoo payroll

Payroll: zó werkt het

Werkgeverschap uitbesteden

Denk je aan een payroll bureau, dan denk je aan Tentoo. Tentoo introduceerde payrolling in 1992 en tegenwoordig zijn wij een van de weinige aanbieders in Nederland die in álle branches medewerkers kunnen payrollen. Duizenden bedrijven besteden via payroll hun werkgeverschap aan ons uit. Ook iets voor jou?

Vraag vrijblijvend advies aan

Medewerkers payrollen

Wat is payroll eigenlijk? Bij payrolling is sprake van een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, opdrachtgever en juridisch werkgever (Tentoo). De opdrachtgever werft de medewerker en laat hem exclusief voor zijn bedrijf werken via Tentoo.

Juridisch werkgever

De medewerker werkt exclusief voor de opdrachtgever, maar staat bij Tentoo op de loonlijst. Wij nemen het juridisch werkgeverschap over, inclusief werkgeversrechten en plichten. De inhurende ondernemer houdt de touwtjes in handen en kan zich volledig richten op het ondernemen.

Wat besteed je uit als werkgever?

 • Salarisadministratie
 • Loonuitbetaling
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

Wat krijg je nog meer?

 • Zelf medewerkers werven en aansturen
 • Je loonkosten worden voorgefinancierd

Waarom payrollen?

Maximaal gemak, minimale risico’s

Werkgevers kiezen vooral voor payrolling vanwege het gemak. Door te payrollen, zijn ze minder tijd kwijt aan randzaken en kunnen ze zich volledig focussen op hun core business. Geen omkijken naar salarisadministratie of loonstroken, de zekerheid hebben dat medewerkers tijdig worden uitbetaald, je niet bezig hoeven houden met ziek- en beter melden; dat geeft rust. Een payrollbedrijf fungeert hiermee ook als een ‘HR-afdeling op afstand’.

Payrolling wordt daarnaast veel ingezet om risico’s uit te besteden. Denk aan (startende) ondernemers die personeel nodig hebben om te groeien, maar willen voorkomen dat ze in financiële problemen komen wanneer bijvoorbeeld een medewerker langdurig ziek zou worden. Of denk aan bedrijven die in crisistijd minder personeelsrisico’s willen of kunnen nemen.

Een ander belangrijk payrollmotief is het in eigen hand houden van de inhuur. Veel ondernemers willen graag zelf hun medewerkers werven en selecteren, óók medewerkers die uiteindelijk niet op hun eigen loonlijst komen. Bij uitzendkrachten is dit niet mogelijk: dan moet het uitzendbureau een rol spelen bij het matchen van vraag en aanbod. Bij payrolling mag je als ondernemer wél zelf iemand werven en vervolgens op payrollbasis aanstellen.

Payrolling - zo werkt het - Tentoo Payroll

Tentoo: eerste payroller van Nederland

Tentoo is de grondlegger van payrolling in Nederland. Twee bandleden zetten ons bedrijf in 1992 op om de administratieve en financiële verplichtingen van hun band over te nemen en te zorgen voor een snelle en eerlijke uitbetaling voor alle bandleden. Tentoo werd de juridisch werkgever van de bandleden en ‘payrolling’ was geboren. Als payroll professionals maken we flexibele payrolling mogelijk.

Duizenden werkgevers ontdekten daarna de voordelen van payroll support. Sinds 1992 groeide payroll verder door en inmiddels helpt Tentoo tienduizenden ondernemers – bedrijven en zelfstandigen – met uitbetalingen, payroll verzekering en administratieve verplichtingen.

 

Voordelen van payroll

 • Werkgeverschap uitbesteden
 • Maximaal gemak, minimale risico’s
 • HR-afdeling op afstand
 • Jij houdt de touwtjes in handen

Waarom payrolling via Tentoo?

Wil je meer weten over de voordelen of heb je vragen zoals ‘wat is de betekenis van payroll?’, ‘hoe zit het met bonussen bij payroll?’ of ‘bouwt een medewerker pensioen op in payroll?’. Lees meer over alle ins en outs in onze payroll faq.

Tentoo payroll - ontdek voordelen van payroll

Zo eenvoudig start je

Stap 1 Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken.
Stap 2 Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door.
Stap 3 Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken.
Wat kan je verwachten?

Payrollkosten

 • Hoe begin je met payroll vergelijken?
 • Hoe is het tarief in payroll opgebouwd?
 • Wat is de invloed van de WAB op payrolltarieven?
 • Wat zijn jouw payrollkosten?
Lees verder over payrollkosten
Zet ook je zzp'ers zorgeloos in

Tentoo ZZP

Geniet van efficiëntie. Terwijl jij je concentreert op het selecteren van de ideale zzp’er, nemen wij met Tentoo ZZP alle zorgen van het inzetten van zzp’ers van je over.

Ontdek Tentoo ZZP voor jouw onderneming

Meer informatie?

Benieuwd hoeveel payrolling kost? Als payrolling bureau rekenen we het graag voor je uit. Liever eerst persoonlijk advies? We denken net zo graag met je mee om te kijken wat het beste bij jou past. Stel gerust al je vragen over payroll bij Tentoo en we leggen je alles uit over payroll en helpen je met vergelijken.

Vul vrijblijvend dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard kun je ons ook direct bellen via 020 – 723 09 53.

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.