020 - 420 20 70

HR

Als ondernemer wil je graag die dingen doen waar je bedrijf goed in is. Om meer tijd over te houden voor jouw eigen bedrijfsvoering is het daarom fijn om sommige zaken uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een goede salarisadministratie of het opzetten van een strak HR-beleid. Tentoo helpt je hier graag bij.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ook handig: Alles over beoordelen, lees de gratis whitepaper.

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag!

Via het onderstaande formulier kun je direct in contact met ons komen. Stel je vraag en we bellen (of e-mailen) je zo snel als mogelijk. Zelf bellen kan ook, dat is vaak het snelst. Je kunt ons bereiken via 020 – 524 60 51.

 1. Ja, neem met mij contact op!

 2. Stel je vraag
  Vul hier alsjeblieft je vraag in.
 3. Voor- en achternaam
  Vul hier alsjeblieft je naam in.
 4. E-mail
  Vul hier alsjeblieft je e-mailadres in.
 5. Telefoon
  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Nieuws l Ontslag met wederzijds goedvinden kost werkgever 24.000 euro

Ontslag met wederzijds goedvinden was met circa 70 procent de meest voorkomende ontslagroute in 2015-2016. Een goedkope ontslagroute is het niet: ontslag met wederzijds goedvinden kost de willekeurige werkgever gemiddeld zo’n 24.000 euro. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Bij ‘ontslag met wederzijds goedvinden’ gaan partijen in onderling overleg uit elkaar, zonder gerechtelijke procedure of procedure bij UWV. Werkgever en werknemer spreken samen de voorwaarden af waaronder ontslag plaatsvindt, bijvoorbeeld de hoogte van een vergoeding en de lengte van de ‘opzegtermijn’.

Meest voorkomende ontslagroute

Voor het onderzoek werden in totaal 3853 bedrijfsvestigingen ondervraagd. Hiervan gaven 1.270 vestigingen aan één of meerdere ontslaggevallen gehad in 2015 en/of 2016. Van deze vestigingen zijn er 1.092 waarbij één of meerdere werknemers met wederzijds goedvinden zijn ontslagen. Voor het laatste ontslaggeval met wederzijds goedvinden is naar de kosten van ontslag gevraagd.

Bijna 24.000 euro

De gemiddelde ontslagkosten met wederzijds goedvinden bij een gemiddelde private bedrijfsvestiging met meer dan 5 werknemers bedragen bijna 24.000 euro (tabel S.1). Ongeveer de helft van die kosten bestaat uit eenmalige vergoedingen aan de ontslagen werknemer en bijna een derde uit improductiviteitskosten, ofwel kosten voor de periode dat een werknemer nog in dienst is, maar geen productieve arbeid meer verricht. Dat betekent dat 80 procent van de gemiddelde ontslagkosten bestaat uit overdrachten aan de ontslagen werknemer, gemiddeld ongeveer 19.000 euro. Dit bedrag komt voornamelijk tot stand via afspraken tussen de werknemer en de werkgever zonder dat er een wettelijke verplichting bestaat. De rest van de kosten maakt de werkgever vooral in de vorm van zijn eigen tijdsbesteding en eventuele juridische bijstand. De gemiddelde kosten (gecorrigeerd voor inflatie) van de laatste ontslagzaak met wederzijds goedvinden in de periode 2015-2016 liggen 2 procent hoger dan in 2011-2012.

ontslag met wederzijds goedvinden

Reden van ontslag

De reden van ontslag met wederzijds goedvinden blijkt in 59 procent van de gevallen in de werknemer gelegen. Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen, zoals een reorganisatie, komt in ongeveer een derde van de ontslaggevallen voor. Omdat bedrijven die als gevolg van een faillissement ontbreken in de gegevensverzameling, ligt dit percentage naar verwachting in werkelijkheid hoger. De meeste werkgevers geven aan dat zij werknemers met vaste contracten niet eerder of later ontslaan door de nieuwe ontslagregels in de Wet Werk en Zekerheid (Wwz).

Misschien ook interessant voor jou:

8,4

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 69 klantbeoordelingen HR-diensten


8,4 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • Ik zit meer dan 40 jaar in de financiële dienst verlening, dus ervaring; weinig bedrijven hebben medewerkers die ook mede werken!”

  Jack Paanen – Administratiekantoor Diemen
 • “Ben altijd uitzonderlijk goed geholpen en heel vriendelijk te woord gestaan. Mijn complimenten.”

  Julie Hannema - De Zoete
 • "Wij maken sinds onze oprichting gebruik van de HR-diensten van Tentoo. Ik concentreer me namelijk liever op het bakken van lekkere taarten. Tentoo regelt de HR-zaken zoals de salarissen en belastingaangiftes. Daarnaast kunnen wij hen met een gerust hart elke kwestie rondom HR voorleggen die zich maar voordoet."

  Meike Schaling - Petit Gâteau Amsterdam
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Tentoo = top. Ik ben heel blij met jullie. Hoewel ik een relatief kleine klant ben, geven jullie mij het gevoel alles voor mij te kunnen/zullen doen. Dat is echt heel fijn.”

  Casper Schipper – Patty Morgan
 • "Het starten van een eigen bedrijf vergt veel energie en tijd. Daarbij wil ik me graag richten op de creatieve zaken waarin ik mijn liefde voor gezond eten en lekkere wijnen kan stoppen. Tentoo regelt de salarissen, pensioenen en overige HR-gerelateerde zaken. Dat maakt het ondernemen een stuk eenvoudiger."

  Inge Lucassen - Traiteur Vorqq

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »