Omrekenfactor Payroll | Percentages / Kosten Payrolling | Tentoo
bureau

Omrekenfactor payroll

Voor je besluit om werknemers op een payroll basis te verlonen wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. Voor payroll kosten berekenen wordt vaak een payroll omrekenfactor gebruikt. Hoe een omrekenfactor berekenen werkt en waar de omrekenfactor uit bestaat leggen we je graag verder uit. Liever direct je vragen over payroll kosten berekenen stellen? Of wil je meer van Tentoo weten over wat payroll percentages zijn en de payroll factor die wij hanteren? Neem gerust direct contact met ons op!

Direct contact over payroll berekenen

Kosten werknemer berekenen

Wil je payroll berekenen? Dat kan met een omrekenfactor. Dit wordt ook wel het payroll percentage of een payroll factor genoemd. Met payroll percentages kun je de totale payroll kosten berekenen. Als je deze payroll omrekenfactor vermenigvuldigt met het bruto uurloon van de payrollmedewerker, heb je de kostprijs voor payroll. Dit is het bedrag dat je aan het payrollbedrijf betaalt voor het salaris van de payrollmedewerker, reservering voor vakantiegeld, ziekterisico en werkgeverslasten (zoals sociale lasten en pensioen) én de hele administratie. Onze adviseurs kunnen je een voorstel doen met een omrekenfactor die past bij jouw situatie en een payroll rekenvoorbeeld schetsen.

Payroll rekenvoorbeeld

Wil je payroll kosten werknemer berekenen? Met een omrekenfactor payroll berekenen is het heel makkelijk om zo inzicht te krijgen in de totale loonkosten. Wil je het payroll tarief met de omrekenfactor berekenen? Een duidelijk rekenvoorbeeld voor payroll berekenen gaat als volgt:

Stel je neemt een werknemer aan voor het minimum uurloon van €10,80 en het payrollbedrijf hanteert de gemiddelde payroll omrekenfactor van 1,67.

Het payroll berekenen gaat aldus: €10,80 x 1,67 = €18,036
De totale loonkosten van de payrollmedewerker per uur zijn in dit geval €18,04 per uur.

Als deze werknemer 40 uur per week werkt zijn de totale loonkosten per week (40 x €18,04=) €721,60. Middels een omrekenfactor berekenen is dus een handige manier om altijd te berekenen wat de totale loonkosten zijn.

NB: aan dit rekenvoorbeeld voor omrekenfactor berekenen kunnen geen rechten worden ontleend.

Afbeelding homepage-Tentoo Salarisadministratie

Wat zit er in de payroll omrekenfactor?

Veel bedrijven denken dat payroll duur is. Als je alleen afgaat op het uurloon van de werknemer en de payroll percentages dan lijkt dat inderdaad zo. Maar er zitten nog meer kosten ingebouwd wanneer wij payroll berekenen. De omrekenfactor payroll bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Bruto uurloon: Je bepaalt zelf het uurloon van je nieuwe werknemer. Vaak is dit afhankelijk van de CAO of in jouw bedrijf geldende arbeidsvoorwaarden.
  2. Werkgeverskosten: Als werkgever houd je een aantal (vaak wettelijk verplichte) inhoudingen in op het salaris van je werknemers. Allereerst is het loonkosten werkgever percentage 8% voor vakantiegeld. Daarnaast zijn er nog werkgeverspremies voor bijvoorbeeld de WW, WAO en ZVW. Daarnaast reserveer je voor feestdagen, vakantiedagen en ziekte. Omdat wij het juridisch werkgeverschap hebben van jouw payrollmedewerker, doen wij deze reserveringen. Dit is daarom een belangrijk onderdeel van de payroll omrekenfactor.
  3. Administratiekosten: Het spreekt voor zich dat wij ook kosten maken om de verloning voor jouw werknemers te doen. Bijvoorbeeld met ons online portal waarin je de volledige administratie 24/7 kunt inzien. Je kunt hierdoor op elke gewenst moment de gegevens van je werknemers inzien of wijzigen, uren accorderen of registreren en managementrapportages, facturen en loonstroken terugvinden. Tot slot doen we ook de voorfinanciering van de salarissen, het debiteurenbeheer en ziekteverzuim van jouw payrollmedewerkers.

Hiermee kun je payroll berekenen. Maar vergelijk niet zomaar de omrekenfactor payroll van het ene payrollbedrijf met het andere. Bekijk naast de payroll omrekenfactor ook welke voorwaarden er aan een payrollovereenkomst zitten. Elk payrollbedrijf hanteert namelijk weer andere voorwaarden wanneer zij payroll kosten berekenen met een omrekenfactor. Laat je goed informeren en bekijk welke onderdelen allemaal in het payroll percentage zitten en vraag om een payroll rekenvoorbeeld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Offerte of persoonlijk advies?

Ben je benieuwd hoeveel payrolling via Tentoo kost? Met een payroll rekenvoorbeeld rekenen wij graag het payroll percentage en zo ook de totale loonkosten voor je uit.  Zo weet je exact wat het loonkosten werkgever percentage voor jou inhoudt. Wij kunnen je ook meer vertellen hoe payroll berekenen werkt voor jouw bedrijf en de kostprijs personeel berekenen.

Heb je liever eerst persoonlijk advies? We kijken en denken net zo graag met je mee om te adviseren wat het beste bij jou past.

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.