Omrekenfactor Payroll | Percentages / Kosten Payrolling | Tentoo
bureau

Omrekenfactor payroll

Voor je besluit om werknemers op een payroll basis te verlonen wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. Om dit te berekenen wordt vaak wordt een omrekenfactor gebruikt.

Direct contact

De omrekenfactor wordt ook wel het payroll percentage of een payroll factor genoemd. Als je deze factor vermenigvuldigt met het bruto uurloon van de payrollmedewerker, heb je de kostprijs voor payroll. Dit is het bedrag dat je aan het payrollbedrijf betaalt voor het salaris van de payrollmedewerker, reservering voor vakantiegeld, ziekterisico en werkgeverslasten (zoals sociale lasten en pensioen) én de hele administratie. Onze adviseurs kunnen je een voorstel doen met een omrekenfactor die past bij jouw situatie.

Payroll rekenvoorbeeld

Met een omrekenfactor is het heel makkelijk om de totale loonkosten te berekenen. Wil je het payroll tarief met de omrekenfactor berekenen? We geven je een rekenvoorbeeld:

Stel je neemt een werknemer aan voor het minimum uurloon van €10,80 en het payrollbedrijf hanteert de gemiddelde payroll omrekenfactor van 1,67.

De berekening is dan als volgt: €10,80 x 1,67 = €18,036
De totale loonkosten van de payrollmedewerker per uur zijn in dit geval €18,04 per uur.

Als deze werknemer 40 uur per week werkt zijn de totale loonkosten per week (40 x €18,04=) €721,60. De omrekenfactor is dus een handige rekenhulp waarmee je altijd kunt berekenen wat de totale loonkosten zijn.

NB: aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Afbeelding homepage-Tentoo Salarisadministratie

Wat zit er in de payroll omrekenfactor?

Veel bedrijven denken dat payroll duur is. Als je alleen afgaat op het uurloon van de werknemer en de payroll percentages dan lijkt dat inderdaad zo. Maar er zitten nog meer kosten ingebouwd. De omrekenfactor bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Bruto uurloon: Je bepaalt zelf het uurloon van je nieuwe werknemer. Vaak is dit afhankelijk van de CAO of in jouw bedrijf geldende arbeidsvoorwaarden.
  2. Werkgeverskosten: Als werkgever houd je een aantal (vaak wettelijk verplichte) inhoudingen in op het salaris van je werknemers. Allereerst is er 8% voor vakantiegeld. Daarnaast zijn er nog werkgeverspremies voor bijvoorbeeld de WW, WAO en ZVW. Daarnaast reserveer je voor feestdagen, vakantiedagen en ziekte. Omdat wij het juridisch werkgeverschap hebben van jouw payrollmedewerker, doen wij deze reserveringen. Dit is daarom een belangrijk onderdeel van de payroll omrekenfactor.
  3. Administratiekosten: Het spreekt voor zich dat wij ook kosten maken om de verloning voor jouw werknemers te doen. Bijvoorbeeld met ons online portal waarin je de volledige administratie 24/7 kunt inzien. Je kunt hierdoor op elke gewenst moment de gegevens van je werknemers inzien of wijzigen, uren accorderen of registreren en managementrapportages, facturen en loonstroken terugvinden. Tot slot doen we ook de voorfinanciering van de salarissen, het debiteurenbeheer en ziekteverzuim van jouw payrollmedewerkers.

Vergelijk niet zomaar de omrekenfactor van het ene payrollbedrijf met het andere. Bekijk naast de payroll omrekenfactor ook welke voorwaarden er aan een payrollovereenkomst zitten. Elk payrollbedrijf hanteert namelijk weer andere voorwaarden. Laat je goed informeren en bekijk welke onderdelen allemaal in het payroll percentage zitten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Offerte of persoonlijk advies?

Ben je benieuwd hoeveel payrolling via Tentoo kost? We rekenen het graag voor je uit. Heb je liever eerst persoonlijk advies? We kijken en denken net zo graag met je mee om te kijken wat het beste bij jou past.

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden