Chauffeurs flexibel inzetten - Tentoo
Truck-1

Chauffeurs flexibel inzetten

In de transportsector kun je de ene week meer werk hebben dan de andere week. Dat vraagt om chauffeurs die je flexibel kunt inzetten. Bij Tentoo lossen we dat voor je op. Al sinds 1992. Met een ijzersterke verloningsdienstverlening en scherpe omrekenfactor zorgen we dat jij je volledig kunt richten op het vinden van opdrachten en runnen van je bedrijf.

Offerte aanvragen

Waarom chauffeurs verlonen?

Het verlonen van medewerkers biedt veel voordelen voor bedrijven in de transportbranche. Het belangrijkste voordeel is dat je chauffeurs tot 4 jaar flexibel kunt inzetten, op de momenten dat je ze nodig hebt. Je betaalt daarbij alleen voor de gewerkte uren. Jij stuurt de medewerkers aan; de werkgeversrisico’s liggen bij Tentoo. Meer voordelen:

  • Geen loondoorbetaling bij ziekte
  • Geen arbeidsrechtelijke risico’s
  • Geen omkijken naar salarisadministratie
  • Loonuitbetaling wordt verzorgd
  • Loonkosten worden voorgefinancierd
  • Zelf je personeel aansturen
  • Geen zorgen om ‘zzp-problemen’ zoals schijnzelfstandigheid
Chauffeurs flexibel inzetten met Tentoo

Flexpool met chauffeurs

Als ondernemer in de transport en logistiek ben je continu in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Verduurzamen wordt steeds belangrijker, de concurrentie groeit en thema’s als veiligheid vragen steeds meer aandacht. Daarbovenop komt de personeelsproblematiek. Chauffeurs zijn lastig te vinden en als je ze vindt, kun je ze niet altijd zelf in dienst nemen. Dat brengt te hoge risico’s met zich mee, bijvoorbeeld wanneer het aantal opdracht terugloopt of wanneer chauffeurs (langdurig) ziek worden. Veel transportbedrijven werken daarom met een vaste kern aan chauffeurs, aangevuld met een flexpool van flexibel inzetbare medewerkers.

In goede handen bij Tentoo

Veel ondernemers gingen jou al voor en verlonen hun medewerkers via Tentoo. Deze medewerkers zetten ze in voor hun flexpool. Samen met deze transportbedrijven stemmen wij onze dienstverlening continu af op de veranderende wensen, eisen en ontwikkelingen in de branche. Belangrijk om te weten: wij werken volledig conform de cao Beroepsgoederenvervoer van TLN. Tentoo beschikt ook over een aanwijsbeschikking bij KIWA Register; wij verzorgen dus de verplichte ‘verklaring ter beschikkingstelling’ voor jouw chauffeurs.

Verlonen: zo werkt het

Tentoo verloont tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven. Verlonen kan bij ons op meerdere manieren, maar in alle gevallen komt het erop neer dat wij de juridisch werkgever worden van je chauffeur(s). Wij nemen de uitbetaling over, inclusief alle werkgeversplichten en -risico’s. Jij blijft ‘in control’.  Jij maakt de werkafspraken, stuurt de medewerker aan en zet hem in wanneer je hem nodig hebt. Bij verlonen op uitzendbasis werk je met ons matchingsplatform, waarbij duizenden flexkrachten direct op jouw vacatures kunnen reageren. Je kunt transport- en logistiekmedewerkers ook verlonen op payrollbasis, dan heb je zelf de volledige werving en selectie in handen.

Het verlonen van chauffeurs werkt als volgt:

Stap 1 Vind een chauffeur (zelf of via ons matchingsplatform) en maak werkafspraken.
Stap 2 Geef de werkafspraken en gewerkte uren aan ons door.
Stap 3 Wij betalen het loon uit en dragen de werkgeverslasten af.
Meer weten?

Vraag het aan Michel!

Benieuwd hoe jij vast en flexibel het beste kunt combineren? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder en wij nemen contact met je op. Michel of een collega komt ook met plezier langs voor een bak koffie om alles rustig door te nemen. We helpen je graag!

Bel naar 020 – 723 09 53 Stuur mij een mail

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.