Ondernemer in de spotlight: Signode Zwijndrecht - Tentoo
TentooSignode2

Ondernemer in de spotlight: Signode Zwijndrecht

Heb je je wel eens afgevraagd wat er gebeurt met melkpakken of vruchtensapverpakkingen waar een verkeerde bedrukking op staat? Waarschijnlijk niet. Toch delen we graag het antwoord. Bij Signode in Zwijndrecht weten ze met deze rollen ongebruikte drankverpakkingen wel raad namelijk!

Wij gingen langs bij plantmanager Kuno en hoorden over het reilen en zeilen in de fabriek, konden met eigen ogen zien hoe een afgekeurde melkverpakkingenrol een enorme koker wordt en vroegen hem naar de samenwerking met Tentoo. “Met Tentoo als partner zorgen we ervoor dat onze kosten laag blijven.”   

Signode in ‘t kort

Signode is een vooraanstaande internationale fabrikant van transportverpakkingen met een uitgebreid assortiment, meer dan 80 productievestigingen wereldwijd en ruim 9.000 medewerkers. Hun assortiment omvat alles wat nodig is voor effectieve eindelijnsverpakkingen: denk aan rek- en beschermende verpakkingen, omsnoeringsbanden, en de nodige hulpmiddelen en apparatuur. Deze commerciële verpakkingsproducten worden gebruikt om goederen tijdens opslag en vervoer te verpakken, bundelen, scheiden, beschermen en beveiligen 

TentooSignode3

Van pak melk tot kolombekisting

De locatie van Signode in Zwijndrecht, oorspronkelijk begonnen als Van Antwerpen Cartonnage, is sinds 2019 een merk van Signode. De fabriek bestaat al sinds 1954. De kern van Signode Zwijndrecht ligt in het transformeren van afgekeurde verpakkingen, die een polyethyleen-coating hebben, zoals melk- en vruchtensappakken, naar nieuwe verpakkingsoplossingen. Deze materialen, die door foutieve bedrukkingen of vernieuwde productinformatie niet meer gebruikt kunnen worden voor hun oorspronkelijke doel, zet Signode om in allerlei verpakkingsmaterialen voor transport en kokers voor bijvoorbeeld de bouw.  

Er wordt gebruik gemaakt van één productiemethode, namelijk een continu proces van het aan elkaar sealen van de polyethyleen-coating van stroken karton. “Een bedrijf heeft een product dat onbeschadigd bij de klant moet komen. Wij zorgen voor de verpakking en alles wat daarbij komt kijken, van het maken van machines tot het ontwerpen van de verpakking,” legt Kuno uit.  

Het productassortiment van Van Antwerpen Cartonnage bestaat onder andere uit verschillende soorten kartonnen kokers en hoekprofielen. Ook maken ze kolombekistingen voor de bouwsector. Deze producten worden op bestelling geleverd aan industriële of particuliere klanten.  

TentooSignode1

Stagiair bij Van Antwerpen Cartonnage, plantmanager bij Signode

Kuno liep 32 jaar geleden de fabriek Van Antwerpen Cartonnage binnen als stagiair, bleef na zijn studie werken en is inmiddels al geruime tijd plantmanager.

“Als stagiair heb ik de layouts van het machinepark gemaakt. Ook heb ik meegeholpen met de verbouwing ten tijde van de uitbreiding. Na m’n stagejaar heb ik hier ook m’n afstudeeropdracht gedaan. Die ging over het afval dat wij toen produceerden, ondanks dat wij al met een afvalproduct werken, en eventuele manieren om dit te recyclen, vertelt Kuno.

Na zijn afstudeeropdracht begon Kuno eerst met het leren bedienen van de machines, vervolgens liep hij mee met de technische dienst en zo is hij langzaamaan naar boven gegroeid tot zijn huidige functie.  

Kuno van Signode - Tentoo

De samenwerking met Tentoo

Om de productie van alle bovengenoemde producten te realiseren en de machines te bedienen is handig personeel uiteraard van cruciaal belang. Er werken 25 mensen vast in dienst bij Signode Zwijndrecht en daarnaast gemiddeld 5 mensen op flexibele basis. Deze flexibele krachten worden verloond via uitzendcontracten.  

De voordelen

Wat zijn de voordelen van de samenwerking met Tentoo volgens Kuno? 

  • De kosten
    “De kosten ten opzichte van uitzendbureaus zijn veel gunstiger. Ik kan prima zelf mijn personeel vinden en dat dan verlonen via Tentoo, waar ik een prima tarief krijg en geen wervingsmarge hoef te betalen. Wij blijven dan ook de directe opdrachtgever.” En die besparing in kosten is ook opgevallen bij de controller die de facturen afhandelt van de locatie in Zwijndrecht en de andere Signode-locaties in Nederland. “Als verklaring noemen we Tentoo. We hebben dan ook het advies gegeven aan de andere locaties om ook eens contact op te nemen met Tentoo, ik verwacht dat dat snel gebeurt.”
  • Tentoo als kennispartner
    “Al vanaf het eerste contact met Tentoo werd er zoveel informatie gedeeld waar ik eerder niks vanaf wist, informatie die de uitzendbureaus waar ik mee werkte niet met mij deelden.Tentoo geeft ons altijd eerlijk transparante informatie over de wettelijke veranderingen en verplichtingen omtrent bijvoorbeeld contractverlengingen. Uitzendbureaus praten toch vaak naar hun portefeuille heb ik het idee. Ook vind ik het fijn dat ik van mijn contactpersoon Celine de onderbouwing krijg bij veranderingen en wetswijzigingen. Zij is de persoonlijke factor die dieper op de materie ingaat. Ik vind dat zelf ook interessant om te weten.”

Ook profiteren van deze en meer van onze voordelen? Ontdek wat Tentoo voor jou kan betekenen!

TentooSignode2

Kunnen we je helpen?

Weet je niet welke dienstverlening het best bij jouw bedrijf past? Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.