020 - 420 20 70

Over Tentoo

Onbekommerd ondernemen met Tentoo sinds 1992

De oprichters van Tentoo (Bert Limmen en Richard Molenaar) bedachten in 1992 de dienst Payrolling. Ze wisten de dienst zo interessant te maken, dat er nu een hele bedrijfstak omheen is ontstaan. Voor alle medewerkers van Tentoo houdt Payrolling nog hetzelfde in als dag één: het wegnemen van zorgen, risico’s en belemmeringen bij freelancers en werkgevers.

Ontstaan van de payroll dienst en Tentoo

Met de door hen bedachte payroll dienst maakten de oprichters van Tentoo het ondernemen voor freelancers in Nederland een stuk eenvoudiger. Ook 25 jaar geleden wilden freelancers veelal wit werken. Maar in sommige branches was dit praktisch onmogelijk. Daarbij was het een enorme administratieve rompslomp om alle juiste papieren te krijgen. Bovendien was bijvoorbeeld een muzikant liever niet bezig met zijn administratie en het regelen van zijn betalingen. Het idee payroll van Bert en Richard was een oplossing voor veel Nederlandse freelancers. 

Naast freelancers ook werkgevers

De payroll dienst werd steeds uitgebreider. Behalve freelancers, zagen ook werkgevers de voordelen van payroll in. Zij konden binnen de kaders van goed werkgeverschap eenvoudig flexibeler omgaan met hun medewerkersbestand. 

ZZP-Support en HR-diensten

Payrolling is al lang niet meer het enige dat Tentoo aanbiedt. Zo ondersteunt het bedrijf zzp’ers door hun administratie, belastingzaken en debiteurenbeheer uit handen te nemen. Voor veel MKB’ers, DGA’s en administratiekantoren voert Tentoo de salarisadministratie uit.

Inmiddels is Tentoo gegroeid tot complete HR-dienstverlener. Werkgevers en HR-professionals kunnen voortaan met alle HR-gerelateerde vragen bij Tentoo terecht, zoals over HR-administratie, HR-advies en arbeidsrecht.

Professionaliseren

Ruim 10 jaar geleden stapten Richard en Bert uit de directie. Bert: “We merkten dat we zelf de rem op het bedrijf werden. Dan is het beter om meer afstand te nemen.” Om de organisatie verder te professionaliseren werd Gosse Visser (die al jaren betrokken was bij Tentoo als lid van de board) gevraagd de rol van commercieel directeur op zich te nemen. Samen met Paul den Ronden, medewerker van het eerste uur, vormt hij de directie.

Helpen in ondernemerschap

Payroll begon als een klein idee om anderen te helpen in hun ondernemerschap. De tijd dat freelancers iedere vrijdagmiddag hun ‘werkbriefjes’ inleverden en een biertje dronken met Paul, is voorbij. Ook wordt er niet meer contant uitbetaald in bruine enveloppen. Wat wel is gebleven: Paul verzorgt iedere dag 2 maal om exact 12:00 en 17:00 uur de uitbetaling aan alle freelancers en flexwerkers.

Ruim 25 jaar bewijst Tentoo dat haar payroll dienstverlening het ondernemerschap eenvoudiger maakt. Onbekommerd, zogezegd. Ruim twee decennia geleden startten Bert en Richard met 5 freelancers als klant. Nu bedienen de medewerkers van Tentoo met payrolling 22.000 freelancers en 11.000 bedrijven.

Uitbreiding in 2017

Medio 2017 is Tentoo gaan samenwerken met Holland Payroll, Pay for People en Smart Services. Samen vormen wij één organisatie. Wij bundelen onze kennis, kunde en kracht en vormen zo een sterke en betrouwbare kennispartner en dienstverlener op alle gebieden van de arbeidsmarkt.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
Onbekommerd ondernemen

Freelancen zonder gedoe?

De vrijheid van zelfstandig ondernemen, gecombineerd met het gemak van werken in loondienst. Iets voor jou? Bekijk ons gratis webinar: Payroll voor freelancers en zzp’ers.

Bekijk webinar

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »