Werkmaatschappijen

Tentoo Insurances B.V. - verzekeringen voor payrollers, zzp'ers en ondernemers

Alles over verzekeringen Deze werkmaatschappij werkt voor iedereen die bij Tentoo staat ingeschreven: van eenmansartiest tot productiebedrijf. Onze aandachtsgebieden: ziektekostenverzekeringen, pensioen, hypotheken, secundaire aansprakelijkheidsverzekeringen en collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarnaast kan Tentoo Insurances aan iedereen die bij Tentoo is ingeschreven aantrekkelijke collectieve premies aanbieden op diverse verzekeringsterreinen, zoals de basisverzekering ziektekosten, opstal, inboedel, aansprakelijkheid, doorlopende reisverzekering en een auto- en caravanverzekering.

Tentoo Support B.V. - voor zzp'ers

Zekerheid en tijdbesparing 
De dienstverlening van Tentoo Support B.V. richt zich op zzp’ers die behoefte hebben aan zekerheid omtrent de betaling van hun werkzaamheden, en daarnaast geen tijd kwijt willen zijn aan hun administratie en het bijhouden van hun kennis op dit gebied. Tentoo verzorgt de gehele administratieve, fiscale en financiële afhandeling van de opdrachten. Kortom, wanneer je als zelfstandig ondernemer wilt (gaan) werken, maar je niet bezig wilt houden met alle bijkomende rompslomp, dan bieden wij je graag deze oplossing. Door gebruik te maken van Tentoo Support ben je er zeker van dat je betaald wordt, mits voldaan is aan de door Tentoo gestelde voorwaarden, en ben je niet bezig met het voeren van een administratie.

BTW nummer: NL8058 63 692 B01

Tentoo Partners B.V. - salarisadministratie (voor je vaste medewerkers)

Een vast tarief
Veel bedrijven kunnen (veel) voordeel behalen door hun salarisadministratie uit te besteden. Tentoo Partners is gespecialiseerd in het voeren van de salarisadministratie voor kleine en middelgrote (bestaande) organisaties en startende ondernemingen. Wij berekenen een vast tarief per persoon per maand en brengen geen extra kosten in rekening voor bijvoorbeeld een uitdraai van de journaalposten, jaaropgaven of wijzigingen in de persoonsgegevens en salarisgegevens. Zo weet je vooraf exact wat de kosten zijn en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

BTW nummer: NL8065 63 242 B01

Tentoo DC&C B.V. - payrolling op basis van het Rariteitenbesluit

Wijze van verloning
Tentoo DC&C B.V. verloont op basis van het Rariteitenbesluit. Het betreft hier artiesten, redactiemedewerkers en freelancers die niet onder een gezagsverhouding vallen. Zij maken hun eigen prijsafspraken met hun opdrachtgevers en bepalen samen met de opdrachtgever de duur van de overeenkomst. Ook geven zij in onafhankelijk overleg hun eigen invulling aan de opdracht. Bovendien geldt: einde contract is einde verplichting.

Fictief werkgeverschap
De rariteitenregeling is in het leven geroepen om artiesten en freelancers te verzekeren voor de Werkloosheidswet, de Ziektewet en de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA, opvolger van de WAO). Daarbij gaat de opdrachtnemer (freelancer) met Tentoo een 'Overeenkomst van opdracht' aan en uitdrukkelijk geen arbeidsovereenkomst (dienstbetrekking). Uit hoofde van de rariteitenregeling bestaat dan wel een 'fictief' dienstverband, waarbij de opdrachtnemer als 'fictief' opdrachtnemer is verzekerd. Tentoo is dan 'fictief' werkgever. Met andere woorden: Tentoo treedt op als tussenkomende partij en doorbreekt daarmee de formele band tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer.

BTW nummer: NL8151 99 715 B01

Tentoo CF&F B.V. - payrolling op basis van onze eigen cao

Flexwerkovereenkomst
Tentoo CF&F is voor opdrachtgevers en freelancers/ flexwerkers die kiezen voor maximale flexibiliteit betreffende de inhuurtermijn, zonder dat er een arbeidsrelatie ontstaat. De samenwerking vindt plaats op basis van een flexwerkovereenkomst. Elke flexwerkovereenkomst wordt voor een bepaalde tijd aangegaan. Wanneer de afgesproken duur (bijv. duur van het project) is verstreken, eindigt de overeenkomst automatisch.

Uitbetalen
Tentoo CF&F verloont op basis van de CF&F cao (Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Tentoo CF&F B.V.). Op basis van onze eigen cao bieden wij je de ruimte om voor een periode van 5,5 jaar freelancers/flexwerkers in te zetten. Dit geldt mogelijk ook wanneer zij al drie contracten voor bepaalde tijd bij je organisatie hebben gehad. Tentoo wordt juridisch werkgever van de (tijdelijke) krachten. Zo ben je gevrijwaard voor ketenaansprakelijkheid of navorderingen. Ook heb je geen doorbetalingsplicht bij ziekte. Is de opdracht afgerond? Geen probleem. Wij hanteren geen opzegtermijn of minimale afname van uren.

CF&F en de vakbond
Tentoo beschikt over een eigen cao op ondernemingsniveau. In deze cao staan loon- en arbeidsvoorwaarden nauwkeurig beschreven. Het grote voordeel van een cao op ondernemingsniveau is dat je er als werknemer veel invloed op uit kunt oefenen. Wanneer je lid wordt van LBV (Landelijke Belangen Vereniging), kun je meebeslissen over je eigen loon- en arbeidsvoorwaarden.

Onderhandelingspositie
Om haar onderhandelingspositie zo sterk mogelijk te maken, is het van groot belang voor LBV zoveel mogelijk werknemers binnen Tentoo te vertegenwoordigen en om hun werksituatie en wensen te kennen. LBV is dus van jou afhankelijk. Wanneer er na cao-onderhandelingen een principeakkoord is overeengekomen, kunnen de leden van LBV, middels een referendum dat je toegestuurd wordt, bepalen of dit akkoord wordt aangenomen.

Bijkomende voordelen
Een lidmaatschap bij LBV geeft je dus inspraak in je eigen loon- en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast ben je door middel van een lidmaatschap ook volledig verzekerd op het gebied van het arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht. Indien je dus problemen krijgt met je werkgever of uitkeringsinstantie, dan kun je altijd aanspraak maken op de expertise van LBV. Bovendien betaal je, als je lid bent van LBV, geen 6% commissie bij Tentoo maar 5%.

Naast de 'gewone' werknemer ondersteunt LBV ook zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Heb je vragen over het LBV? Neem dan contact op met het hoofdkantoor van LBV via telefoonnummer 010-4818011, of ga naar www.LBV.nl.

BTW nummer: NL8013 79 994 B01

Tentoo Flexolutions B.V. - payrolling op basis van de NBBU-cao

Flexibel met uitzicht op een dienstverband
Tentoo Flexolutions is voor opdrachtgevers en medewerkers die in eerste instantie kiezen voor een flexibele inhuurtermijn, maar wel met uitzicht op een uiteindelijk (vast) dienstverband. De samenwerking gebeurt op basis van een inleenovereenkomst tussen jou en Tentoo en een uitzendovereenkomst tussen Tentoo en de medewerker(s). Elke uitzendovereenkomst wordt voor een bepaalde tijd aangegaan. Wanneer de afgesproken duur (bijv. duur van het project) is verstreken, eindigt de overeenkomst automatisch.

NBBU-cao 
Tentoo Flexolutions B.V. verloont op basis van de NBBU-cao (collectieve arbeidsovereenkomst Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Op basis van deze cao kunnen wij medewerkers voor een periode van 5,5 jaar op flexibele basis uitbetalen, voordat een contract voor onbepaalde tijd tot stand komt.

BTW nummer: NL8191 84 287 B01

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »