Onderhandelingsresultaat pensioen voor uitzendkrachten - Tentoo

Onderhandelingsresultaat pensioen voor uitzendkrachten

Vooruitlopend op het wetsvoorstel Verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten heeft de NBBU samen met de ABU en de vakbonden FNV, CNV en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe marktconforme pensioenregeling voor uitzendkrachten.   

De komende periode wordt dit onderhandelingsresultaat ter goedkeuring voorgelegd aan de leden en zal een transitieplan worden uitgewerkt. 

De nieuwe pensioenregeling heeft een beoogde ingangsdatum van 1 januari 2026. De hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling zijn:
 

 • Een bruto pensioenpremie van 23,4%;
   
 • Een premieverdeling van 15,9% voor werkgevers en 7,5% voor werknemers;
   
 • Tenminste 20% van de premie wordt besteed aan de opbouw van het ouderdomspensioen.  Vakbonden, ondersteund door StiPP, stellen vast welk deel van de resterende bruto premie besteed wordt aan nabestaandenpensioen en premievrijstelling arbeidsongeschiktheid. Hierbij worden de uitvoeringskosten, het minimaal vereist eigen vermogen en de operationele reserves in acht genomen;
   
 • Eens in de vijf jaar vindt er overleg plaats over de uitvoering en toereikend zijn van of overschot in de premie. In Q4 2028 (2024-2028) vindt voor de eerste keer dit overleg plaats.

 

We informeren je zo snel mogelijk over de verdere uitwerkingen van de pensioenregeling.

Uiteraard staan jouw contactpersoon en onze clientsupportafdeling voor je klaar om jouw vragen beantwoorden. 

Hey werkgever! Nog meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.