Payroll CAO van Tentoo

Voordelen:

 • Maximale flexibiliteit is het uitgangspunt van ons CAO
 • Opdrachtgever kiest zelf welk payroll CAO hij gebruikt
 • Ook de freelancers kiezen via welk CAO ze worden verloond

Bel direct naar 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Payroll CAO van Tentoo

Eigen payroll CAO

In 2001 heeft Tentoo, destijds nog onder de naam Payroll Services, als eerste payroll bedrijf in Nederland een eigen payroll CAO gesloten. Dat gebeurde met de vereniging(en) van de werknemers van Event Security & Transport Payroll Services B.V. en Collective Freelance & Flex Payroll Services B.V. De werknemers van de eerstgenoemde werkgever waren vooral actief in de branches entertainment, security en transport. Dit kwam terug in de naam van de onderneming. Collective Freelance en Flex richtte zich meer in het algemeen op freelancers en flexwerkers, waarbij het zwaartepunt – mede vanuit de oorsprong van de onderneming – lag in de audiovisuele branche.

Huidige Tentoo CF&F-CAO

In 2004 werd voor het eerst één overkoepelende CAO afgesloten met de werknemersvakbond LBV. Deze payroll CAO gold voor alle werknemers die eerst onder één van beide CAO’s vielen. Deze overkoepelende CAO is opgevolgd door de huidige CAO voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. en geldt voor alle werknemers die werkzaam zijn bij deze B.V. Voor werknemers die werkzaam zijn bij één van de andere Tentoo B.V.’s geldt de payroll CAO voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. niet en zijn andere loon- en arbeidsvoorwaarden van kracht.

Maximale flexibiliteit

De werknemers hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken; zij willen geen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, werken op zeer verschillende momenten, vaak voor korte duur en willen de vrijheid hebben te bepalen waar, voor wie en wanneer zij wel of niet werken en tegen welke arbeidsvoorwaarden. Deze maximale flexibiliteit is ook vandaag de dag nog de basis van de payroll CAO voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V.

NBBU-CAO

Naast de eigen payroll CAO, werkt Tentoo met de CAO van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Hierdoor heeft u als freelancer de keuze via welke CAO u verloond wilt worden. Als opdrachtgever heeft u de vrijheid te kiezen met welke payroll CAO uw werknemers via Tentoo inhuurt of een opdracht verstrekt.

Eigen keuze voor CAO

Tentoo heeft diverse onderdelen die payroll en salarisadministratie verzorgen. De arbeidsvoorwaarden, alsmede de termijn waarin een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd tot stand komt, verschillen per werkmaatschappij. De freelancer/flexwerker is vrij om zelf te bepalen binnen welk regime hij of zij wil vallen. Dit al naar gelang de behoefte aan de diverse arbeidsvoorwaarden en een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De freelancer/flexwerker bepaalt zelf met de keuze van de werkmaatschappij waarin hij of zij verloond wil worden het arbeidsrechtelijke regime en bepaalt met die keuze of hij of zij wil werken onder de loon- en arbeidsvoorwaarden die zijn bepaald in de CAO voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. Een vergelijking van alle arbeidsvoorwaarden kunt u vinden onder downloads.

Handig:

7,9

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 286 klantbeoordelingen Payroll voor werkgevers


7,9 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Kwaliteit is het handelsmerk van het ANP, kwaliteit is ook wat wij zoeken bij onze partner in payrolling. Daarom werkt het ANP samen met Tentoo."

  Johan Groeneveld - ANP
 • “Act4you werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Tentoo. Ontzorgt en goede service!”

  Ellenor Spreeuw - Oprichter Act4you

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »