Cao voor uitzendkrachten

Voordelen:

 • Maximale flexibiliteit
 • Keuze: overeenkomst van opdracht of cao
 • Duidelijke arbeidsvoorwaarden voor alle uitzendkrachten

Bel direct naar 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Cao voor uitzendkrachten

Eigen payroll cao

In 2001 heeft Tentoo, destijds nog onder de naam Payroll Services, als eerste payroll bedrijf in Nederland een eigen payroll cao gesloten. Dat gebeurde met de vereniging(en) van de werknemers van Event Security & Transport Payroll Services B.V. en Collective Freelance & Flex Payroll Services B.V. De werknemers van de eerstgenoemde werkgever waren vooral actief in de branches entertainment, security en transport. Dit kwam terug in de naam van de onderneming. Collective Freelance & Flex richtte zich meer in het algemeen op freelancers en flexwerkers, waarbij het zwaartepunt – mede vanuit de oorsprong van de onderneming – lag in de audiovisuele branche.

In 2004 werd voor het eerst één overkoepelende cao afgesloten met de werknemersvakbond LBV. Deze payroll cao gold voor alle werknemers die eerst onder één van beide cao’s vielen. Deze overkoepelende cao is opgevolgd door de cao voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. en gold tot eind 2019 voor alle werknemers die werkzaam waren bij deze B.V. Voor werknemers die werkzaam waren bij één van de andere Tentoo B.V.'s waren andere loon- en arbeidsvoorwaarden van kracht. De eigen cao voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. is sinds oktober 2019 niet meer van kracht.   

 

Tentoo voor alle flexwerkers

Sinds 2019 is de eigen payroll cao voor Tentoo Collective Freelance & Flex B.V. vervangen door de NBBU-cao voor Uitzendkrachten. De eigen payroll cao beperkt zich namelijk tot een klein deel van alle werknemers, waar Tentoo juist voor alle flexwerkers én werkgevers is. Al langere tijd is de NBBU-cao voor uitzendkrachten van kracht voor werknemers die werkzaam zijn bij enkele andere werkmaatschappijen van Tentoo. De cao voor uitzendkrachten van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) biedt maximale flexibiliteit door het gebruik van vier fasen. In de NBBU-cao is daarnaast geregeld dat uitzendkrachten hetzelfde loon krijgen als de medewerkers in vaste dienst.

Cao voor uitzendkrachten

De NBBU heeft samen met de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de vakbonden FNV, CNV, De Unie en LBV een akkoord bereikt over het harmoniseren van cao's voor de uitzendsector. Hierdoor zijn de NBBU-cao en ABU-cao gelijk getrokken. Het resultaat hiervan is één pakket arbeidsvoorwaarden voor alle uitzendkrachten in Nederland. De vernieuwde en geharmoniseerde cao van de NBBU heeft een looptijd tot 31 mei 2021. 

Overeenkomst van opdracht

Als opdrachtgever heb je de vrijheid te kiezen om je werknemers via Tentoo volgens de NBBU-cao in te huren of een opdracht te verstrekken. Via de werkwijze Tentoo DC&C werk je met een overeenkomst van opdracht. De verloning vindt plaats op basis van het Rariteitenbesluit. Meer informatie over Tentoo DC&C B.V.

Handig:

7,9

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 286 klantbeoordelingen Payroll voor werkgevers


7,9 uit 10

 • "Kwaliteit is het handelsmerk van het ANP, kwaliteit is ook wat wij zoeken bij onze partner in payrolling. Daarom werkt het ANP samen met Tentoo."

  Johan Groeneveld - ANP
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Act4you werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Tentoo. Ontzorgt en goede service!”

  Ellenor Spreeuw - Oprichter Act4you

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »