Zzp'ers zoeken meer zekerheid

Zzp'ers zoeken meer zekerheid

14 september 2020

Zzp’ers zoeken vaker naar zekerheid dan vóór de uitbraak van de coronacrisis. Dit blijkt uit een analyse van Tentoo Freelance. De afgelopen maanden startten bovendien meer ‘gedwongen zelfstandigen’.

Zzp’er, pas op! Ongewilde loondienst ligt op de loer

Zzp’er, pas op! Ongewilde loondienst ligt op de loer

31 augustus 2020

Voer je volledig naar wens als zzp’er een klus uit bij een opdrachtgever, wordt zomaar bepaald dat je er in loondienst bent. Klinkt onwaarschijnlijk? Het kan binnenkort realiteit zijn. Hiervoor ligt een uitvoerig advies bij de Hoge Raad.

CPB: Nederlandse economie zet herstel in

CPB: Nederlandse economie zet herstel in

17 augustus 2020

Onze economie zet vanaf dit kwartaal (voorzichtig) de 'herstelgroei' in, zo blijkt een nieuwe economische raming van het Centraal Planbureau (CPB). De bijgestelde CPB-voorspellingen zijn iéts minder somber dan die van 2 maanden geleden, wat niet wegneemt dat de klap van de coronacrisis nog lang nadreunt.

Coronacrisis brengt flexwerken in stroomversnelling

Coronacrisis brengt flexwerken in stroomversnelling

10 augustus 2020

Meer vrijheid om te werken waar je wilt. Dit was al jaren vooral een wens, maar door de coronacrisis wordt deze wens voor veel werknemers versneld werkelijkheid. Uit onderzoek van JLL blijkt ook dat kantoorruimten hierdoor sneller dan verwacht een andere functie krijgen.

Vakantiedagen: hoe zit het ook alweer?

Vakantiedagen: hoe zit het ook alweer?

03 augustus 2020

Conform de wet hebben werknemers per gewerkt vakantiejaar recht op 20 wettelijke vakantiedagen per jaar (bij een volle werkweek/fulltime dienstverband). Daarnaast kunnen aan werknemers bovenwettelijke vakantiedagen worden toegekend. Voor alle vakantiedagen geldt dat ze voor deeltijders en bij tussentijdse indiensttreding of tussentijdse beëindiging van het dienstverband naar rato worden vastgesteld.

‘Crisis vraagt om slimmere overheidssteun voor ondernemers’

‘Crisis vraagt om slimmere overheidssteun voor ondernemers’

30 juli 2020

De coronacrisis doet een groot beroep op de wendbaarheid van ondernemers; vaak zijn forse veranderingen nodig om gezond verder te gaan. Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap doet vijf aanbevelingen die beleidsmakers kunnen helpen om steunmaatregelen gericht in te zetten en structurele veranderingen door te voeren.

Uitbreiding geboorteverlof per 1 juli

Uitbreiding geboorteverlof per 1 juli

30 juni 2020

Het geboorteverlof voor partners breidt per 1 juli 2020 uit. Dit is onderdeel van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), die in 2019 in werking trad. Partners kunnen door de uitbreiding 5 weken langer verlof opnemen.

Reorganiseren door de coronacrisis: waar moet je op letten?

Reorganiseren door de coronacrisis: waar moet je op letten?

29 juni 2020

De coronacrisis heeft bij veel bedrijven tot grote omzetverliezen geleid. Veel werkgevers denken daarom nu na over een reorganisatie waarbij, door structurele werkvermindering of een slechter wordende financiële situatie, gedwongen ontslagen vallen. Bij een (collectief) ontslag wegens bedrijfseconomische redenen is het essentieel om alle stappen die je moet zetten op voorhand in kaart te brengen en daarbij een tijdspad uit te zetten. Maar waar moet je op letten?

Quickscan toont eerste effecten WAB

Quickscan toont eerste effecten WAB

15 juni 2020

Er komt meer duidelijkheid over de ‘vervastingscontracten’ voor oproepkrachten. Dit is een van de conclusies van de quickscan die minister Wouter Koolmees (foto) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft uitgevoerd naar de effecten van de WAB in het eerste kwartaal van 2020. Dit globale onderzoek werd bemoeilijkt door het coronavirus, maar leverde wel enkele eerste inzichten op.

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020

12 juni 2020

De nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020 zijn bekend. Wij zetten graag voor je uiteen wat dit betekent voor freelancers en flexwerkers die via Tentoo werken.

[12 3 4 5  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »