Belastingdienst start samenwerking met sectoren bij toezicht arbeidsrelaties

Belastingdienst start samenwerking met sectoren bij toezicht arbeidsrelaties

06 februari 2020

De Belastingdienst gaat samen met brancheverenigingen in de zorg en de bouw aan de slag om schijnzelfstandigheid op te sporen.

Flexwerkers voelen zich net zo gezond als collega’s met vast contract

Flexwerkers voelen zich net zo gezond als collega’s met vast contract

03 februari 2020

Mensen met een flexibel arbeidscontract voelen zich net zo gezond als werkenden met een vast contract. Van de flexwerkers ervaarde de afgelopen jaren 53 procent een verslechtering van de gezondheid, tegenover 54 procent van de werkenden met een vaste aanstelling. Van de mensen zonder werk had 6 op de 10 het gevoel dat de gezondheid erop achteruit is gegaan.

Direct en blijvend aansturen op vertrek kan werkgever duur komen te staan!

Direct en blijvend aansturen op vertrek kan werkgever duur komen te staan!

27 januari 2020

Als sprake is van verwijtbaar handelen van werkgever, kan de rechter naast een transitievergoeding ook een billijke vergoeding toekennen. Dossieropbouw is daarbij essentieel.

In wat voor land willen we werken?

In wat voor land willen we werken?

24 januari 2020

De huidige regels rondom werk passen onvoldoende bij de wereld van werk anno 2020. Dat is de hoofdconclusie van Commissie Regulering van werk. Deze commissie werd eind 2018 ingesteld door het kabinet om te adviseren over de veranderingen op de arbeidsmarkt en de mogelijke gevolgen voor de regelgeving. Deze week presenteerde de Commissie haar bevindingen en adviezen.

Werken aan het betere werk

Werken aan het betere werk

16 januari 2020

Nieuwe technologie, flexibilisering en intensivering van de arbeidsmarkt kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor wie in de toekomst nog werk heeft én voor de kwaliteit van dit werk. Daarom moet er een andere focus komen op ‘goed werk’. Daarvoor pleit de wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Aantal jonge starters stijgt met 70%

Aantal jonge starters stijgt met 70%

07 januari 2020

Het afgelopen jaar zijn opnieuw meer jongeren gestart als ondernemer. Uit cijfers van de KvK blijkt dat in 2019 het aantal starters van 18 jaar en jonger met 70 procent is toegenomen. Ten opzichte van 6 jaar geleden is het aantal jonge starters zelfs verdrievoudigd.

Beroepen met de hoogste kans op werk in 2020

Beroepen met de hoogste kans op werk in 2020

06 januari 2020

Kun je lastig een baan vinden? Overweeg dan om je om te scholen tot (auto)monteur, heier of bodemkundig onderzoeker. Het UWV heeft 140 beroepen in 13 verschillende sectoren op een rij gezet waar werkgevers de meeste moeite hebben om personeel te vinden.

Matchingsplatform komt op stoom

Matchingsplatform komt op stoom

16 december 2019

Het dagelijkse aantal matches op het matchingsplatform van Tentoo is vertienvoudigd sinds de livegang half november. Elke dag vinden meer opdrachtgevers en flexwerkers elkaar via jobs.brisker.nl. Inmiddels telt het matchingsplatform vele duizenden vacatures en kandidaten. Het platform is klaar voor de grote groei aan vacatures en kandidaten die de komende weken volgt.

Kosten van flexibele arbeid in 2020

Kosten van flexibele arbeid in 2020

16 december 2019

De kosten voor flexibele arbeid veranderen in 2020. De grootste oorzaak is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), maar ook de vernieuwde NBBU-cao zorgt voor veranderingen. Wij zetten voor je op een rij wat dit concreet betekent voor jouw kosten.

Aanbod vaste arbeidsomvang verplicht na 12 maanden

Aanbod vaste arbeidsomvang verplicht na 12 maanden

10 december 2019

Per 1 januari verandert de wijze waarop je als werkgever oproepkrachten mag inzetten. Als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans mag je medewerkers in 2020 nog maximaal 1 jaar als oproepkracht laten werken. Dat geldt óók voor flexkrachten die via Tentoo op oproepbasis voor je werken.

[12 3 4 5  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »