Uitbreiding geboorteverlof per 1 juli

Uitbreiding geboorteverlof per 1 juli

30 juni 2020

Het geboorteverlof voor partners breidt per 1 juli 2020 uit. Dit is onderdeel van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), die in 2019 in werking trad. Partners kunnen door de uitbreiding 5 weken langer verlof opnemen.

Reorganiseren door de coronacrisis: waar moet je op letten?

Reorganiseren door de coronacrisis: waar moet je op letten?

29 juni 2020

De coronacrisis heeft bij veel bedrijven tot grote omzetverliezen geleid. Veel werkgevers denken daarom nu na over een reorganisatie waarbij, door structurele werkvermindering of een slechter wordende financiële situatie, gedwongen ontslagen vallen. Bij een (collectief) ontslag wegens bedrijfseconomische redenen is het essentieel om alle stappen die je moet zetten op voorhand in kaart te brengen en daarbij een tijdspad uit te zetten. Maar waar moet je op letten?

Quickscan toont eerste effecten WAB

Quickscan toont eerste effecten WAB

15 juni 2020

Er komt meer duidelijkheid over de ‘vervastingscontracten’ voor oproepkrachten. Dit is een van de conclusies van de quickscan die minister Wouter Koolmees (foto) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft uitgevoerd naar de effecten van de WAB in het eerste kwartaal van 2020. Dit globale onderzoek werd bemoeilijkt door het coronavirus, maar leverde wel enkele eerste inzichten op.

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020

12 juni 2020

De nieuwe minimumlonen per 1 juli 2020 zijn bekend. Wij zetten graag voor je uiteen wat dit betekent voor freelancers en flexwerkers die via Tentoo werken.

Noodpakket voor ondernemers verlengd én uitgebreid

Noodpakket voor ondernemers verlengd én uitgebreid

05 juni 2020

Ondernemers worden langer én uitgebreider (financieel) ondersteund. Dit maakte het kabinet onlangs bekend. De overheid verlengde niet alleen de regelingen NOW, TVL en Tozo, er komt ook een nieuwe regeling voor flexkrachten die de dupe zijn van de coronacrisis.

Minimumloonverhoging heeft minder effect op werkgelegenheid dan gedacht

Minimumloonverhoging heeft minder effect op werkgelegenheid dan gedacht

06 mei 2020

Een verhoging van het minimumloon heeft een kleiner effect op de werkgelegenheid dan eerder werd gedacht. Dit meldt het Centraal Planbureau (CPB) op basis van een nieuwe doorberekening van de kosten en opbrengsten bij wijzigingen in de hoogte van het minimumloon.

Geen transitievergoeding als herplaatsing na ontslag leidt tot salarisvermindering

Geen transitievergoeding als herplaatsing na ontslag leidt tot salarisvermindering

24 april 2020

Een lerares wordt na langdurige arbeidsongeschiktheid ontslagen. Aansluitend herplaatst haar werkgever haar op dezelfde school in een lager betaalde functie als onderwijsassistent. De Hoge Raad oordeelt in april 2020 dat deze werknemer geen recht heeft op een gedeeltelijke transitievergoeding voor dit lagere salaris. Hoe zit dat?

Ruim 97.000 NOW-aanvragen in eerste twee weken

Ruim 97.000 NOW-aanvragen in eerste twee weken

21 april 2020

In twee weken tijd zijn er bij het UWV 97.000 aanvragen binnengekomen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Inmiddels heeft het UWV ruim 1,5 miljard euro overgemaakt aan 81.000 werkgevers. Samen hebben zij ruim 1,3 miljoen werknemers in dienst.

84 procent van de banen kan op ‘anderhalvemeter’

84 procent van de banen kan op ‘anderhalvemeter’

17 april 2020

De anderhalvemetersamenleving. Premier Rutte lanceerde deze term begin april als 'het nieuwe normaal'. Om het coronavirus in te dammen moeten we eraan wennen dat we nog langere tijd afstand van elkaar moeten houden. Dat geldt dus ook voor onze economie. Maar in hoeverre is dit mogelijk? De Rabobank rekende uit dat 84 procent van de banen in ons land thuis of op minimaal anderhalve meter afstand zou kunnen worden uitgeoefend.

We werken dagelijks ruim 4 uur met een beeldscherm

We werken dagelijks ruim 4 uur met een beeldscherm

15 april 2020

We werkten in 2019 gemiddeld meer dan 4 uur per werkdag met een beeldscherm. Dit is 30 minuten meer dan in 2005, zo blijkt uit de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO.

[12 3 4 5  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »