Belastingdienst: zo voorkom je boetes (3 tips)

Belastingdienst: zo voorkom je boetes (3 tips)

22 augustus 2019

Ruim 64.000 ondernemers misten afgelopen kwartaal de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Veelal met een boete als gevolg. Vooral startende zzp’ers zijn nog niet gewend aan de terugkerende btw-aangifte. Om ondernemers te helpen, biedt de Belastingdienst drie tips om een naheffingsaanslag en boete te voorkomen.

Spanning op arbeidsmarkt bereikt nieuw hoogtepunt

Spanning op arbeidsmarkt bereikt nieuw hoogtepunt

15 augustus 2019

De spanning op de arbeidsmarkt heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6.000 toegenomen tot 284.000. Er zijn nu bijna net zoveel vacatures als werklozen.

Aantal kleine MKB’ers groeit

Aantal kleine MKB’ers groeit

07 augustus 2019

Nederland telt 40 procent meer MKB’ers in de business economy (bedrijfsleven, exclusief financiële instellingen) dan 10 jaar geleden. De groei zit hem in het aantal bedrijven met 1 tot 10 medewerkers. Van het aantal bedrijven met 10 tot 250 werknemers zijn er nog net zoveel als in 2009.

Merendeel organisaties leeft arbo-regels onvoldoende na

Merendeel organisaties leeft arbo-regels onvoldoende na

31 juli 2019

Het percentage bedrijven dat aan arbo-regels voldoet, is veel lager dan het deel dat de regels niet naleeft. Wel is er in vergelijking met voorgaande jaren een voorzichtige positieve ontwikkeling te zien. In 2018 heeft een derde van de bedrijven een preventiemedewerker, bedrijfshulpverlening, een overeenkomst met een arbodienst en een inventarisatie gemaakt van de risico’s voor werknemers (RI&E).

ACM roept zzp’ers op tot maken van onderlinge prijsafspraken

ACM roept zzp’ers op tot maken van onderlinge prijsafspraken

25 juli 2019

Zzp’ers mogen voortaan onderling prijsafspraken maken over hun beloning, aldus de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op deze manier moeten zzp’ers hogere tarieven bij opdrachtgevers kunnen afdwingen. Wat bijzonder is aan dit voorstel, is dat juist de ACM verboden prijsafspraken moet voorkomen. Het kan concurrentie vervalsen en leiden tot hogere prijzen voor consumenten.

Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

22 juli 2019

Een grote groep WW’ers kiest ervoor om vanuit de WW een onderneming te beginnen. In de periode 2011 - 2016 bleken gemiddeld 44.000 mensen naast óf na hun WW-uitkering te starten als ondernemer. Bijna driekwart daarvan was twee jaar later nog steeds actief als ondernemer. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Mens moet maximaal 8 uur per week werken

Mens moet maximaal 8 uur per week werken

16 juli 2019

40 uur per week werken? Dat is helemaal niet goed voor ons. Die conclusie trekt socioloog en onderzoeker Brendan Burchell van de universiteit van Cambridge. Idealiter werkt de mens volgens Burchell niet meer dan 8 uur per week. Hij verwacht dat een kortere werkweek voor 2040 de norm is in Europa.

Meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

Meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

09 juli 2019

Er komen 125.000 banen bij voor mensen met een arbeidsbeperking. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat hiervoor de banenafspraak aanpassen. Hierdoor wordt het voor werkgevers eenvoudiger en aantrekkelijker om mensen met een arbeidsbeperking in te zetten.

Waarom een goede bedrijfsnaam zo belangrijk is

Waarom een goede bedrijfsnaam zo belangrijk is

02 juli 2019

Een goede bedrijfsnaam kan veel voor je doen. Zo trekt het de juiste type klanten aan, ben je makkelijker vindbaar via Google én onthouden mensen je vaker waardoor ze je makkelijk kunnen aanbevelen. Djoeke van studiosolide.nl helpt je bij het bepalen van jouw (nieuwe) bedrijfsnaam. 

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst wegens disfunctioneren

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst wegens disfunctioneren

27 juni 2019

Een werkgever kan een werknemer die niet goed functioneert niet zomaar ontslaan. Een werkgever dient de werknemer onder meer aan te spreken op het onvoldoende functioneren. Over dit 'verbetertraject' praat Hendrikx Advocaten je deze maand bij.

<<  1 [23 4 5 6  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »