Freelancers hebben baat bij uitstel DBA-handhaving

Freelancers hebben baat bij uitstel DBA-handhaving

21 juni 2017

Het nieuwe uitstel van de handhaving op de Wet DBA pakt gunstig uit voor freelancers. Dat verwacht Tentoo-directeur Paul den Ronden. “In afwachting van de definitieve wet- en regelgeving huren bedrijven weer makkelijker freelancers in.”

‘SER adviseert verplichte zzp-verzekering’

‘SER adviseert verplichte zzp-verzekering’

19 juni 2017

De Sociaal-Economische Raad (SER) stevent af op een advies aan de overheid om de arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht te stellen voor álle werkenden, dus ook zzp’ers. Dit liet FNV-bestuurslid Mariëtte Patijn – tevens SER-raadslid - doorschemeren in Trouw. De SER startte ruim een jaar geleden een onderzoek naar de haalbaarheid van dit CDA-plan.

Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

09 juni 2017

Zeeland en Utrecht tellen per vacature de minste werklozen. Daarmee is de arbeidsmarkt in deze twee provincies het krapst. Dit meldt het CBS op basis van de cijfers van het eerste kwartaal van 2017. Groningen heeft de ruimste arbeidsmarkt.

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

07 juni 2017

De handhaving op de Wet DBA is opnieuw opgeschort. Dit maakte minister Eric Wiebes onlangs bekend. Door deze opschorting krijgen zzp’ers en opdrachtgevers tot 1 juli 2018 geen boetes of naheffingen.

AFAS Live en Tentoo gaan een samenwerking voor drie jaar aan

AFAS Live en Tentoo gaan een samenwerking voor drie jaar aan

31 mei 2017

Met trots laten Birgitte de Winter, directeur van AFAS Live en Paul den Ronden, directeur van HR-dienstverlener Tentoo weten, een contract van drie jaar getekend te hebben voor de personeelsdiensten van al het bar- en garderobepersoneel van AFAS Live.

Tien mogelijke aanpassingen Wet DBA

Tien mogelijke aanpassingen Wet DBA

29 mei 2017

Ook al is de handhaving van de Wet DBA opgeschort tot 2018, de onrust wordt er niet minder om. Daarom heeft een werkgroep met ambtenaren van verschillende ministeries voorstellen bedacht voor het kwalificeren van de arbeidsrelatie om zo de Wet DBA vlot te trekken. Het volgende kabinet gaat aan de slag met de aanbevelingen. Tentoo zet de tien mogelijke aanpassingen voor je uiteen.

 Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2017

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2017

29 mei 2017

Per 1 juli veranderen de regels én bedragen van het minimumloon. Zo gaat de leeftijd voor het 'volwassen' wettelijk minimumloon omlaag van 23 jaar naar 22 jaar. Tegelijkertijd gaat het minimumloon voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar (minimumjeugdloon) in stappen flink omhoog.

Ontslag met wederzijds goedvinden kost werkgever 24.000 euro

Ontslag met wederzijds goedvinden kost werkgever 24.000 euro

26 mei 2017

Ontslag met wederzijds goedvinden was met circa 70 procent de meest voorkomende ontslagroute in 2015-2016. Een goedkope ontslagroute is het niet: ontslag met wederzijds goedvinden kost de willekeurige werkgever gemiddeld zo’n 24.000 euro. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Werken bij Tentoo: Actuele vacatures

Werken bij Tentoo: Actuele vacatures

16 mei 2017

Werkzoekenden opgelet! Is je CV up-to-date en sta je in de startblokken om bij het leukste HR-bedrijf van Nederland aan de slag te gaan? Dan hebben wij goed nieuws: Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! 

Kandidaat vindt werkgeversmerk steeds belangrijker

Kandidaat vindt werkgeversmerk steeds belangrijker

12 mei 2017

Werknemers willen steeds meer weten over een bedrijf voor ze er solliciteren. Een op de vijf beschouwt het werkgeversmerk als een belangrijke factor om de keuze voor een werkgever te bepalen. Dat blijkt uit een recent rapport van de ManpowerGroup.

<<  1 [23 4 5 6  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »