Betaal je personeel door ook in deze zware tijden

Betaal je personeel door ook in deze zware tijden

03 april 2020

Je inkomsten lopen door de coronacrisis (hard) terug, maar je personeel verwacht wel gewoon het salaris aan het einde van de maand. Ontzettend veel bedrijven kampen momenteel met dit probleem. Probeer een manier te vinden om je personeel ook nu door te betalen en meld je aan voor de NOW-regeling voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Binnen een paar weken kun je een tegemoetkoming van de overheid verwachten; op het moment dat je stopt met de loondoorbetaling kom je niet in aanmerking voor de tegemoetkoming.

Langere opzegtermijn voor je werknemer? Let dan goed op!

Langere opzegtermijn voor je werknemer? Let dan goed op!

26 maart 2020

In deze onzekere coronaperiode ben je waarschijnlijk al blij als je je personeel (op tijd) kunt uitbetalen en voor je kunt behouden. Wanneer de economie weer aantrekt, kan het heel aantrekkelijk zijn als je medewerker een opzegtermijn heeft die langer is dan één maand. Dan heb je als werkgever meer tijd om in te spelen op zijn vertrek. Dit kan, maar alleen als je het op de juiste manier overeenkomt met de werknemer.

Het coronavirus: Rechten en plichten voor werkgevers

Het coronavirus: Rechten en plichten voor werkgevers

22 maart 2020

Het oprukkende coronavirus heeft veel impact op ondernemers. Wat zijn de rechten en plichten voor werkgevers wanneer je binnen je bedrijf te maken krijgt met dit virus? Wanneer moet je loon doorbetalen? En ben je verplicht om te voorkomen dat medewerkers besmet raken? Bernice Nonnekes van onze juridische partner Hendrikx Advocaten beantwoordt de acht meestgestelde vragen.

Corona-informatie voor Tentoo Freelancers

Corona-informatie voor Tentoo Freelancers

17 maart 2020

Het coronavirus raakt ondernemend Nederland hard. Veel freelancers zien hun opdrachten in deze onzekere tijden. Wat betekent dit voor de Tentoo Freelancers? Waar moet je rekening mee houden?

 Ontslag tijdens zwangerschap. Mag dat?

Ontslag tijdens zwangerschap. Mag dat?

02 maart 2020

Bij zwangere werknemers is er sprake van extra ontslagbescherming. Vanaf de eerste dag van de zwangerschap, tot 6 weken na werkhervatting is ontslag niet mogelijk. Toch zijn er enkele uitzonderingen op het opzegverbod. Meer hierover lees je in dit kennisartikel.

Belastingdienst start samenwerking met sectoren bij toezicht arbeidsrelaties

Belastingdienst start samenwerking met sectoren bij toezicht arbeidsrelaties

06 februari 2020

De Belastingdienst gaat samen met brancheverenigingen in de zorg en de bouw aan de slag om schijnzelfstandigheid op te sporen.

Flexwerkers voelen zich net zo gezond als collega’s met vast contract

Flexwerkers voelen zich net zo gezond als collega’s met vast contract

03 februari 2020

Mensen met een flexibel arbeidscontract voelen zich net zo gezond als werkenden met een vast contract. Van de flexwerkers ervaarde de afgelopen jaren 53 procent een verslechtering van de gezondheid, tegenover 54 procent van de werkenden met een vaste aanstelling. Van de mensen zonder werk had 6 op de 10 het gevoel dat de gezondheid erop achteruit is gegaan.

Direct en blijvend aansturen op vertrek kan werkgever duur komen te staan!

Direct en blijvend aansturen op vertrek kan werkgever duur komen te staan!

27 januari 2020

Als sprake is van verwijtbaar handelen van werkgever, kan de rechter naast een transitievergoeding ook een billijke vergoeding toekennen. Dossieropbouw is daarbij essentieel.

In wat voor land willen we werken?

In wat voor land willen we werken?

24 januari 2020

De huidige regels rondom werk passen onvoldoende bij de wereld van werk anno 2020. Dat is de hoofdconclusie van Commissie Regulering van werk. Deze commissie werd eind 2018 ingesteld door het kabinet om te adviseren over de veranderingen op de arbeidsmarkt en de mogelijke gevolgen voor de regelgeving. Deze week presenteerde de Commissie haar bevindingen en adviezen.

Werken aan het betere werk

Werken aan het betere werk

16 januari 2020

Nieuwe technologie, flexibilisering en intensivering van de arbeidsmarkt kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor wie in de toekomst nog werk heeft én voor de kwaliteit van dit werk. Daarom moet er een andere focus komen op ‘goed werk’. Daarvoor pleit de wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

<<  1 [23 4 5 6  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »