Ontslag op staande voet: 6 essentiële tips voor werkgever

Ontslag op staande voet: 6 essentiële tips voor werkgever

26 februari 2019

Iedere maand schrijft onze partner Hendrikx Advocaten een blog met tips en/of informatie voor werkgevers. Deze maand gaan zij in op ontslag op staande voet. Als werkgever hoop je hier niet mee te maken te krijgen. Als dat toch een keer gebeurt, volg dan deze essentiële tips voor werkgevers.

Laat de berekening LIV en LKV controleren

Laat de berekening LIV en LKV controleren

26 februari 2019

Werkgevers die in 2018 recht hadden op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) ontvangen voor 14 maart de voorlopige berekening van de Belastingdienst. Deze berekening laat zien wat je aan lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostenvoordeel (LKV) ontvangt. Belangrijk is dat je deze berekening na ontvangst zo spoedig mogelijk laat controleren. De gegevens kunnen tot en met 1 mei gecorrigeerd worden.

Invoer tweeschijvenstelsel bij werkkostenregeling

Invoer tweeschijvenstelsel bij werkkostenregeling

26 februari 2019

De verwachting is dat de werkkostenregeling per 2020 op de schop gaat. Door de invoer van een tweeschijvenstelsel worden de lasten op arbeid voor het midden- en kleinbedrijf verlaagd. Momenteel onderzoekt de overheid de uitvoerbaarheid van dit plan.

Bijna 2 miljoen flexwerkers in Nederland

Bijna 2 miljoen flexwerkers in Nederland

21 februari 2019

Werknemers kiezen steeds vaker voor een freelance dienstverband. Zelf uren bepalen, wel de lusten, niet de lasten. In de zorg, horeca en het onderwijs is het aan de orde van de dag. Dat melden CBS en TNO op basis van de nieuwste gegevens over flexibel werk in Nederland.

‘Minimumlonen moeten fors omhoog’

‘Minimumlonen moeten fors omhoog’

15 februari 2019

Het minimumloon moet fors omhoog, om te beginnen met 10 procent. Dat is de kern van de initiatiefnota ‘Een eerlijker loon’ die SP-Kamerlid Jasper van Dijk in februari heeft ingediend in de Tweede Kamer. Een hoger minimumloon is volgens Van Dijk noodzakelijk voor mensen die ervan moeten rondkomen én het bevordert de hele Nederlandse economie.

Alles over de WAB

Alles over de WAB

01 februari 2019

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 januari 2020 van kracht. Wat is de WAB precies? Wat zijn de belangrijkste maatregelen uit het wetsvoorstel? En kunt u straks nog mensen flexibel inzetten?

Werkgevers anticiperen slecht op arbeidsmarktkrapte

Werkgevers anticiperen slecht op arbeidsmarktkrapte

31 januari 2019

Komend jaar ontstaan naar verwachting 1,2 miljoen vacatures. Dat zijn er 200.000 meer dan in 2018, zo blijkt uit een prognose van het UWV en een enquête onder ruim 2.000 werkgevers. En hoewel de groeiende krapte op de arbeidsmarkt het voor werkgevers noodzakelijk maakt om actie te ondernemen, doen de meeste dit nog niet.

Bouw aan jouw merk: Wat is 'branding'?

Bouw aan jouw merk: Wat is 'branding'?

30 januari 2019

Vol zelfvertrouwen en zonder moeite de juiste klanten aantrekken. Is dat niet fantastisch? Dát kun je bereiken met branding. In deze nieuwe rubriek 'Bouw aan jouw merk!' zoomen we in op lezersvragen rondom branding & design. Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over branding? Wat doet kleur in een design? Brandingexpert en designer Djoeke Bekkema van Studio Solide behandelt elke maand een andere vraag en geeft tips en inzichten. Met deze maand de vraag: Wat is 'branding'?

Voornemens van werkend Nederland in 2019

Voornemens van werkend Nederland in 2019

29 januari 2019

De arbeidsmarkt is in beweging, blijkt uit onderzoek naar trends op de arbeidsmarkt. Werkend Nederland zet in 2019 niet enkel in op een salarisverhoging, maar ook op het volgen van een cursus, training of opleiding. Ook groeit de interesse in combi-banen. Ben jij als werkgever van alle trends op de hoogte?

Normbedragen voor de loonheffingen 2019

Normbedragen voor de loonheffingen 2019

29 januari 2019

De meeste normbedragen voor vergoedingen en verstrekkingen blijven onveranderd in 2019. In dit bericht zetten we de bedragen voor 2019 voor jou op een rij.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »