Nieuwe arbeidsmarktwet definitief in aantocht

Nieuwe arbeidsmarktwet definitief in aantocht

29 mei 2019

Werkend Nederland kan zich opmaken voor een nieuwe arbeidsmarktwet. De Eerste Kamer heeft de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) dinsdag 28 mei definitief aangenomen. De wet treedt op 1 januari 2020 in werking en moet de verschillen tussen vast werk en flexwerk verkleinen.

Branding: wat kunnen we leren van sociale ondernemingen?

Branding: wat kunnen we leren van sociale ondernemingen?

28 mei 2019

Sociaal ondernemen. De wereld een stukje mooier maken en niet alleen voor eigen gewin gaan. In de afgelopen jaren zijn er heel wat succesvolle ondernemingen bijgekomen die zo’n duidelijke missie hebben. Merkstrateeg en Designer Djoeke van studiosolide.nl legt uit wat wij van sociale ondernemingen kunnen leren.

1 op 9 vrouwen weleens van baan gewisseld door pesterij op werk

1 op 9 vrouwen weleens van baan gewisseld door pesterij op werk

21 mei 2019

Bijna één op tien (8,7 procent) werkende Nederlanders is weleens van baan gewisseld omdat zij gepest werden door collega’s of een leidinggevende. Dat blijkt uit onderzoek dat wij door Panelwizard hebben laten uitvoeren onder 1079 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Opvallend is dat maar liefst 11,2 procent van de vrouwen om deze reden is vertrokken; bijna twee keer zoveel als mannen (6,5 procent). 

Tips van één van de beste werkgevers van Nederland

Tips van één van de beste werkgevers van Nederland

16 mei 2019

Tony’s Chocolonely ontving onlangs de prestigieuze titel ‘Great Place to Work’. Opnieuw, want 5 jaar geleden eindigde de producent van slaafvrije chocolade in deze verkiezing ook al bij de beste werkgevers van ons land. Wat maakt Tony’s zo’n goede werkgever?

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2019

Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2019

15 mei 2019

De nieuwe minimumlonen per 1 juli 2019 zijn bekend. Wij zetten graag voor je uiteen wat dit betekent voor freelancers en flexwerkers die via Tentoo worden verloond.

Werkzaam in een risicosector: grotere kans op inspecties door Inspectie SZW

Werkzaam in een risicosector: grotere kans op inspecties door Inspectie SZW

14 mei 2019

De Inspectie SZW voert op dit moment met name inspecties uit bij bedrijven in risicobranches. Niet alleen klachten en meldingen over arbeidsomstandigheden en arbeidsongevallen zijn redenen voor inspecties. Ben jij voorbereid op controles? En heb je al de juiste maatregelen doorgevoerd binnen je organisatie?

1 op 7 werknemers vreest voor een burn-out

1 op 7 werknemers vreest voor een burn-out

03 mei 2019

Eén op de zeven Nederlandse werknemers vreest op korte termijn een burn-out te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek dat wij door Panelwizard hebben laten uitvoeren onder 1079 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Tussen mannen (14,6 procent) en vrouwen (14,1 procent) is er weinig verschil. Voornamelijk jonge werknemers (onder de 30 jaar) zijn bang om binnenkort overspannen te raken, bij deze groep ligt het percentage op 16,2 procent.

Waarom goed verlofmanagement werkgevers geld bespaart

Waarom goed verlofmanagement werkgevers geld bespaart

30 april 2019

Iedere werknemer in Nederland heeft recht op verlofuren. Deze verlofuren, die ook wel vakantie-uren worden genoemd, vertegenwoordigen een financiële waarde. De werknemer behoudt immers zijn recht op salaris gedurende de verlofperiode. Hierdoor kun je de verlofuren als een kostenpost beschouwen. En kosten? Daar moet je grip op hebben. Daarom behandelt ons team van HR-professionals in deze nieuwsbrief de regels rondom verlof en het belang van goed verlofmanagement.

Lente: Tijd voor een bedrijfs-APK?

Lente: Tijd voor een bedrijfs-APK?

29 april 2019

De APK-keuring voor je auto, wie kent het niet. Je auto wordt gekeurd op veiligheid en milieuvoorschriften en als je te laat bent met de keuring krijg je een boete. De winterbanden gaan er weer af, de zomerbanden komen erop. Hoe doe je dat eigenlijk in jouw bedrijf? Geef jij je bedrijf weleens een grote beurt? 

‘Betalingstermijn MKB en zzp’ers omlaag naar 30 dagen’

‘Betalingstermijn MKB en zzp’ers omlaag naar 30 dagen’

26 april 2019

De wettelijke termijn waarbinnen grote bedrijven de rekeningen van hun MKB-leveranciers moeten betalen, moet omlaag van 60 naar 30 dagen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) wil hier werk van maken. Ook zzp’ers moeten binnen 30 dagen hun facturen betaald krijgen, vindt Keijzer.

<<  1 2 3 4 5 [67 8 9 10  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »