Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

22 juli 2019

Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

Een grote groep WW’ers kiest ervoor om vanuit de WW een onderneming te beginnen. In de periode 2011 - 2016 bleken gemiddeld 44.000 mensen naast óf na hun WW-uitkering te starten als ondernemer. Bijna driekwart daarvan was twee jaar later nog steeds actief als ondernemer. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Het zelfstandig ondernemerschap wordt door velen gezien als een alternatieve weg uit een uitkeringssituatie. Het UWV hoort wekelijks van honderden WW’ers dat zij erover nadenken om voor zichzelf te beginnen. Dit initiatief wordt door de overheid ondersteund met diverse regelingen, zoals de startersregeling in de WW.

Hoogopgeleide zelfstandigen

Van de WW’ers die een eigen onderneming starten, blijkt dat het merendeel hoogopgeleid is. Zij zijn van middelbare leeftijd en hebben een Nederlandse familieachtergrond. Van de starters vanuit de WW was twee jaar na de start nog 71% actief als ondernemer. Van de starters die stoppen, valt 14% terug in de WW of de bijstand. De meerderheid gaat weer werken in loondienst.

Wil jij ook een eigen onderneming starten vanuit de WW?

Tentoo helpt je graag op weg. Ons whitepaper Ondernemen vanuit de WW legt duidelijk aan je uit wat de mogelijkheden zijn én aan welke regels en voorwaarden jij je moet houden.

Het whitepaper kun je hier downloaden.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »