Wegens onderhoud is my.tentoo het weekend van 6 en 7 juni niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Starten als werkgever? Doe het goed!

24 augustus 2018

Starten als werkgever? Doe het goed!

Elke maand nemen duizenden ondernemers voor het eerst personeel aan. Buiten alle nieuwe zaken die ze als startend werkgever moeten regelen, hebben zij nu ook nog eens te maken met de groeiende krapte op de arbeidsmarkt. Extra belangrijk dus om goed uit de werkgeversstartblokken te schieten.

Sommige startend werkgevers werken al met uitzend- of payrollkrachten. Anderen hadden al een eigen bedrijf, maar zonder personeel. Wat de achtergrondsituatie ook is; als je voor het eerst personeel in eigen dienst neemt, heb je nieuwe rechten, plichten, risico’s en uitdagingen.

Aanmelden als werkgever

Ten eerste moet je aantal zaken regelen voor je überhaupt van start kunt als werkgever. Denk aan het jezelf op de juiste manier aanmelden bij de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel en het opstellen van een goed arbeidscontract voor je eerste personeelslid.

Werkgeversplichten

Maar zodra je die stappen hebt gezet, ben je er nog niet. Je moet je kersverse medewerker loon betalen en een salaris- en personeelsadministratie voeren. En wat denk je van werkgeversverzekeringen en je arbo-plichten? Daarnaast kun je als startend werkgever diverse HR-tools inzetten die jou in deze krappe arbeidsmarkt helpen om goede medewerkers te vinden én te behouden.

Gratis whitepaper

Ons gratis whitepaper vertelt je in zeven stappen wat je als startend werkgever kunt verwachten en wat je moet doen. Lees hem hier.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »