Op vrijdag 14 december is Tentoo tot 16.45 uur per e-mail en telefoon bereikbaar. Wij staan je graag weer te woord op maandag 17 december vanaf 8.30 uur.

020 - 420 20 70

Veel Nederlanders leren bij naast hun baan

05 maart 2018

Veel Nederlanders leren bij naast hun baan

Meer dan de helft van de werkende Nederlanders tussen de 25 en 65 schoolt zich bij tijdens zijn werkcarrière. Dit blijkt uit onderzoek dat het CBS heeft uitgevoerd in opdracht van Eurostat. Binnen Europa volgen alleen in Zwitserland meer mensen een werkgerelateerde opleiding.

In Zwitserland schoolt 58 procent van de werkenden zich bij, in Nederland 54 procent. Deze werknemers volgen vooral kortdurende cursussen, bedrijfsopleidingen, trainingen, privélessen, workshops en seminars. De Europese top vijf bestaat verder uit Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. In Roemenië is het volgen van een opleiding naast je baan het minst populair (4 procent).

Carrièrekansen vergroten

Voor acht op de tien is ‘je werk beter kunnen uitvoeren’ de reden voor bijscholing. Niet zelden omdat het verplicht is; denk aan beroepen in de gezondheidszorg of de financiële sector. 44 procent kiest om een hele andere reden voor een werkgerelateerde opleiding: het vergroten van carrièrekansen. Daarnaast is voor 6 procent het starten van een eigen bedrijf de drijfveer.

Ruimhartig scholingsbeleid

De CBS-onderzoekers noemen bijscholing van groot belang in deze snel veranderende arbeidsmarkt. Ook bij Tentoo adviseren we werkgevers om ruimhartig te investeren in het scholingsbeleid. Hoe beter gekwalificeerd medewerkers zijn, hoe hoger de kwaliteit van hun werk. Cursussen en opleidingen voorkomen bovendien dat medewerkers vastroesten in hun functie.

Sparren?

Als werkgever wil je het liefst doelgericht scholing aanbieden aan je medewerkers en is het belangrijk om de kosten in bedwang te houden. Wil je een keer met ons sparren over hoe je dat het beste kunt doen? Neem dan contact op met onze adviseurs van Tentoo HR via hradvies@tentoo.nl of 020 - 524 60 51.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
Onbekommerd ondernemen

Webinar: Personeel vinden, binden en boeien

Wapen je als werkgever tegen de krappe arbeidsmarkt. In ons gratis webinar krijg je concrete tips, ervaringen en oplossingen hoe je personeel vindt, bindt én boeit.

Bekijk webinar

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »