Zzp-organisaties blij dat er geen verplicht pensioen komt

15 november 2018

Zzp-organisaties blij dat er geen verplicht pensioen komt

Ondernemersorganisaties Zelfstandigen Bouw en ZZP Nederland zijn blij dat er in het pensioenakkoord geen afspraken komen over de anderhalf miljoen zzp'ers.

Vandaag werd bekend dat er geen regeling voor een verplicht of vrijwillig zzp-pensioen komt in het aanstaande pensioenakkoord. De partijen komen daar niet uit. Werkgevers, werknemers en pensioenfondsen onderhandelen al jaren over een nieuw pensioenstelsel.

Zelf pensioenopbouw bepalen

Volgens Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, willen zzp'ers graag zelf bepalen of en hoe ze pensioen opbouwen. Veel zzp’ers doen dit namelijk op hun eigen manier door te beleggen of door eigenwoningbezet. Hij is blij met de uitkomst, maar betreurt het dat organisaties die zzp'ers vertegenwoordigen niet aan tafel zitten bij de pensioenonderhandelingen. Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland, vindt het arrogant dat er niet formeel gepraat wordt met zzp'ers terwijl er wel over ze gepraat wordt. Hij zou best in gesprek willen met de pensioenfondsen over aanpassingen die het zzp'ers mogelijk maken om vrijwillig mee te doen. Bron: NOS.nl

Freelancen via Tentoo

Verzekerd voor ziekte en arbeidsongeschiktheid willen zijn, maar liever geen pensioen opbouwen? Of juist wel? Via de werkwijze van Tentoo DC&C werk je met een overeenkomst van opdracht. Hierbij is het wél mogelijk om pensioen op te bouwen, niet verplicht. Hiernaast nemen wij alle administratieve en financiele verplichtingen uit handen. Zo ontvang jij altijd binnen 7 dagen je geld. Meer weten? Hier vind je meer informatie: payroll voor freelancers. Bel onze freelance-experts via 020 – 238 6936 en freelancers@tentoo.nl.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »