Maandag 21 mei is Tentoo niet bereikbaar wegens pinkstermaandag. Dit is een nationale vrije dag. Wij staan je graag weer te woord op dinsdag 22 mei, vanaf 8.30 uur.

020 - 420 20 70

Ralphs updates

Ralphs updates

19 maart, 23.00 uur
RALPH TUIJN ZET NIEUW WERELDRECORD NEER!
In 51 dagen en 17 uur heeft Ralph de Atlantische Oceaan overgeroeid van Lagos, Portugal naar Trinidad.

Houd deze nieuwspagina van Tentoo in de gaten voor nieuws en reacties.

17 maart, 11.00 uur
Nog een paar dagen en de Tentoo Atlantic Challenge zit erop! We zijn nog maar 160 mijl verwijderd van Trinidad & Tobago. We hebben besloten naar dit tropische eiland te roeien, omdat Venezuela niet zo veilig is momenteel.

Verder blijven we worstelen met de hitte. Het wordt alleen maar warmer en warmer. Voorlopig blijven we dus naakt rondlopen op die boot. De enige verkoeling die we hebben ervaren, was toen we de aangroei onder de boet weghaalden. Die frisse duik was wel prettig.

Gelukkig kunnen we over een paar dagen genieten van de airco in een prachtige hotelkamer. Dat we weer goed voedsel kunnen eten én slapen op een zacht bed. Daar kijken we allemaal erg naar uit!

6 maart, 14.30 uur
Het einde komt in zicht! We zijn nog 780 mijl verwijderd van de kust van Venezuela. Met de huidige golfstroming en windkracht moeten we binnen twee weken aan land kunnen komen. Als alles meezit, roeien we ongeveer 70 à 80 mijl per dag.

Je merkt aan alles en iedereen dat we de laatste fase van onze expeditie zijn ingegaan. Het materiaal heeft het bijvoorbeeld  zwaar. Zo zijn er vier roeiriemen gebroken door het slechte weer en de hoge golven. We hebben geen reserve meer, dus hopelijk gaat er niks meer kapot.

Ook fysiek merken we dat we nu al 40 dagen op zee zitten. We hebben veel zoutwater-zweren. Vooral op de billen en in de schaamstreek. Gelukkig is het weer momenteel droog en warm. Om de zweren te genezen, lopen we naakt over de boot!

Onze kleding zit vol zout, dus iedere keer als we dat dragen komen de zweren terug. M'n Engelse roeigenoten keken eerst wat vreemd op. Maar nu doen ze vrolijk met me mee. En voor de nieuwsgierigen onder jullie... Ja, ook de vrouwelijke roeier... ;-)

25 februari, 17.00 uur
De zon straalt en dat geeft ons veel energie! We roeien flink door en hebben inmiddels tweederde van de expeditie erop zitten. Wel hebben we besloten om niet meer naar Guyana te roeien. We gaan nu naar Venezuela. Het is makkelijker om daar aan te komen, de logistiek is eenvoudiger te regelen én de weersvoorspellingen op die route zijn beter.

Voor mij persoonlijk is vandaag een hoogtepunt. Dit is namelijk mijn 500e roeidag op zee. Dat kunnen slechts zes anderen op Aarde me nazeggen. Dat maakt me trots. Al moet ik zeggen dat de expeditie qua natuur dit keer nogal tegenvalt. Het lijkt wel of de zee is leeggevist. We hebben een paar dolfijnen en zeeschildpadden gezien, meer niet. Er is verder geen vis te zien en ook de vogels moeten we missen...

De verhoudingen aan boord zijn gelukkig verbeterd. In het begin was er nog wat wrijving (luister ook naar het radiofragment op 3FM), maar je merkt dat we nu echt een gezamenlijk doel hebben. We willen zo snel mogelijk aanmeren. En natuurlijk wat lekkers eten, want die diepvriesmaaltijden staan ons behoorlijk tegen. Helaas heb ik ook nog een andere tegenvaller meegemaakt. Ergens onderweg heb ik mijn knie gestoten en die is nu al een paar dagen gezwollen. Best pijnlijk, maar midden op zee kan ik alleen maar doorgaan. De pijn verbijten en zorgen dat we zo snel mogelijk aankomen in Venezuela. Dat is óók oceaanroeien; uit iedere ervaring, positief én negatief, moet je motivatie halen!

23 februari, 14.30 uur
Feest! We zijn nu ruim over de helft en dat hebben we flink gevierd met piña colada, whiskey én sigaren! Die had ik speciaal voor deze gelegenheid meegenomen. Het oproken van een sigaar als ik over de helft van een roei-expeditie ben, is voor mij een ritueel geworden.

Afgelopen woensdag en donderdag stond er een enorme wind en waren er golven van 6 meter hoog. Die dagen besloten we niet te roeien. Dus lagen we met z'n vijven knus tegen elkaar aan in vochtige slaapzakken...

16 februari, 11.00 uur
Inmiddels hebben Ralph en zijn Britse kompanen eenderde van de wereldrecordpoging achter de rug. Ze zijn dus goed op weg! 22 dagen geleden vertrok het team uit Portugal. Bekijk hun vertrek door op onderstaande afbeeldingen te klikken.

RalphTuijn1

Bekijk video

 

RalphTuijn2

Bekijk video

12 februari, 13.45 uur
We zijn nu 17 dagen onderweg en we zitten precies op eenderde van onze route. Daarmee liggen we voor op schema! Nog méér positief nieuws is het weer. Eindelijk zien we de zon stralen en roeien we in onze shirtjes. Daar zijn we allemaal erg blij mee. De wind staat ook goed en er is minder bewolking. Kortom; alle ingrediënten zijn aanwezig om dat wereldrecord aan te scherpen!

10 februari, 9 uur
Momenteel zijn we een beetje afgedreven van onze uitgestippelde route. Iets teveel naar het westen. Dat gaan we dus wat corrigeren. Qua weer zit het ook nog niet mee. Het is nog steeds erg koud en we hebben weinig zon gezien. We verlangen nu echt naar warmte!

Wat wél een hoogtepunt was, was de school dolfijnen die we hebben gezien. Machtig beeld! Verder heeft de oceaan ons nog weinig gebracht. We hebben bijvoorbeeld nog geen vis gevangen. Daardoor zitten we nog steeds 'heerlijke' vriesmaaltijden te eten... Maar we houden de moed erin. We moeten maar zo denken; hoe eerder we in Zuid-Amerika zijn, des te eerder we met een lekker biertje op het strand kunnen liggen!

3 februari, 12.00 uur
We zijn nu acht dagen onderweg en we wachten nog steeds op de eerste zonnestralen! Het is alleen maar regen en bewolking wat de klok slaat. En dat is op den duur best frustrerend. Gelukkig liggen we voor op schema, dat houdt de moed erin. Misschien dat we de oversteek zelfs binnen 50 dagen kunnen doen. Wel merken we nu de gevolgen van dagenlang achtereen roeien. Onze handen zaten vol blaren en nu eelt. En onze billen doen verschrikkelijk veel pijn. Ik ben dat inmiddels wel gewend, maar voor de Britten is dat wel even doorbijten... Zoals de vaste volgers wel weten, is het qua slapen en eten geen paradijs! Het eten wat de Engelsen mee hebben genomen is verschrikkelijk en we kunnen alleen water en sportdrankjes drinken. Je zou van Engelsen wat lekkere thee verwachten, maar helaas... Toch zien we het allemaal nog zeer positief in! Wie weet staan we over 42 dagen al in Georgetown, Guyana!!

29 januari, 06.45 uur
Donderdagochtend werd Ralph live geïnterviewd in de radioshow van Giel Beelen. Luister het fragment hier terug.

28 januari, 17.00 uur
We hebben nu al 140 mijl geroeid! Het gaat ontzettend goed. We zijn wel een beetje zeeziek, maar daar vechten we ons doorheen. We zijn al een keer door een 'shipping lane' geroeid en dat ging helemaal goed dit keer. We hebben er alle vertrouwen in dat wereldrecord te verbreken!"

Aanmelden nieuwsbrief
 1. Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Tentoo en volg zo het laatste nieuws van Ralphs recordpoging

 2. Bedrijfsnaam (indien van toepassing)
 3. Voornaam
  Vul hier alsjeblieft je naam in.
 4. Achternaam
  Invalid Input
 5. E-mail
  Vul hier alsjeblieft je e-mailadres in
 6. Vragen?
  Hier kan je jouw bericht kwijt.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »