Aantal jonge starters stijgt met 70%

07 januari 2020

Aantal jonge starters stijgt met 70%

Het afgelopen jaar zijn opnieuw meer jongeren gestart als ondernemer. Uit cijfers van de KvK blijkt dat in 2019 het aantal starters van 18 jaar en jonger met 70 procent is toegenomen. Ten opzichte van 6 jaar geleden is het aantal jonge starters zelfs verdrievoudigd.

In 2019 schreven 6.572 jonge starters zich in bij de KvK. Het jaar ervoor waren dat er 3.876. Het merendeel van die starters is man; in 2019 zelfs 80 procent.

Webwinkel en fotograaf

Veel jongeren beginnen een webwinkel. Daarnaast zijn creatieve activiteiten populair bij jeugdige starters. Zij gaan onder meer aan de slag als reclamemaker, fotograaf, cameraman/-vrouw of podiumkunstenaar.

Tentoo Freelance ideaal voor jongeren

Tentoo ziet de laatste jaren ook een stijging in het aantal jonge freelancers. Wanneer je start als ondernemer komt er veel op je af, dan is het extra fijn als je geen omkijken hebt naar de administratie. Veel jongeren zitten nog op school en willen daarnaast graag met minimale risico’s een ondernemerscarrière starten, dan is Tentoo Freelance ideaal. Ontdek hier hoe Tentoo Freelance werkt.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »