Zzper

Fulltime terug naar kantoor? Liever niet.

Gepubliceerd door: Niels Hoorn
Geplaatst op 11 november 2020
Leestijd

Aan het begin van dit jaar was thuiswerken voor de meeste mensen verre van gebruikelijk. Door de coronamaatregelen weten we inmiddels bijna niet beter meer. En als het aan Nederlandse werknemers ligt, zijn fulltime kantoorwerkweken verleden tijd.

Wanneer het thuiswerkadvies van het kabinet vervalt, blijven veel mensen zich daar het liefst wel deels aan houden. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair, uitgevoerd onder zo’n 650 respondenten. Volledig thuiswerken zien we echter ook niet zitten. Het overgrote merendeel (78 procent) gaat in de toekomst het liefst één of meerdere dagen per week fysiek naar het werk.

Meer thuiswerkfans

In april werd dit thuiswerkonderzoek ook uitgevoerd. De thuiswerktevredenheid is in het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Tijdens de eerste lockdown stond 53 procent positief tegenover werken vanuit het thuiskantoor, inmiddels is dat 68 procent. Dit komt deels doordat de thuiswerkomstandigheden zijn verbeterd. Kinderen gaan nu gewoon naar school, wat de concentratie ten goede komt. Ook hebben veel mensen geïnvesteerd in hun thuiswerkplek, zodat ze comfortabeler kunnen werken.

Combinatie thuis en kantoor

Toch is het verdwijnen van de reistijd de belangrijkste tevredenheidsfactor. In april gaf 68 procent aan hier content mee te zijn, nu is dat 78 procent. Is thuiswerken dan zaligmakend? Nee. Respondenten geven aan dat ze hun collega’s wel missen. Vandaar dat het overgrote merendeel de voorkeur geeft aan een mooie combinatie van werken vanuit huis en op kantoor.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.