Franchise payroll: franchisen met minimale risico’s

Payroll-voordelen:

 • Zet personeel flexibel in
 • Betaal alleen voor gewerkte uren
 • Geen arbeidsrechtelijke risico's
 • Meer tijd voor je franchise-onderneming

Bel nu 020 - 723 09 53 voor meer informatie!

Franchise payroll: franchisen met minimale risico’s

Wil je een (extra) franchise vestiging openen, maar de bijkomende risico’s zoveel mogelijk vermijden? Dan is het verlonen van medewerkers ideaal voor jou. Daarmee kun je jouw medewerkers op flexibele basis inzetten, zodat je volledig zelf in de hand hebt hoeveel je aan personeelskosten kwijt bent. Zonder verrassingen achteraf. Ideaal om op veilige wijze te starten met je nieuwe franchise vestiging.

Of het nu de eerste, tweede of tiende is; een nieuwe vestiging openen blijft een spannende stap. Wordt het écht zo’n succes als je voor ogen hebt? Hoe meer risico’s je kunt indammen, hoe beter. Zeker het eerste jaar.

Het aannemen van personeel is één van de zaken die risico’s met zich meebrengen. Hoe los je het contractueel op als een paar maanden na de opening blijkt dat je minder personeel nodig hebt? En hoe vang je het financieel op wanneer een medewerker langdurig ziek wordt? Het salaris loopt gewoon door. Allemaal vraagstukken waarnaar je geen omkijken hebt als je jouw franchise medewerkers verloont via Tentoo.

Verleg je werkgeversrisico’s

Via verlonen verleg je alle werkgeversrisico’s en administratieve verplichtingen naar Tentoo. Wij worden juridisch werkgever van jouw medewerkers en verzorgen onder meer:

 • de salarisadministratie
 • het contractbeheer
 • de verwerking van ziek- en betermeldingen
 • de doorbetaling bij ziekte
 • alle afdrachten aan de belastingdienst

En jij als franchiser? Jij:

 • werft en selecteert je medewerkers (afhankelijk van verloningscontract)
 • bepaalt het werk, de werktijden en het loon
 • verzorgt de dagelijkse aansturing van de medewerkers
 • betaalt alleen voor gewerkte uren
 • hoeft pas na 5,5 jaar te beslissen over een vaste aanstelling (afhankelijk van het verloningscontract)
 • kunt je volledig focussen op jouw franchise-onderneming

Wij de lasten, jij de lusten

Kortom: wij de lasten, jij de lusten. Extra lusten zelfs, want in veel gevallen kun je 5,5 jaar met je werknemers samenwerken zonder dat je hoeft te belissen of je ze een vast contract geeft. Zo'n samenwerking bestaat dan uit vier fases:

Fase 1 en 2
Duur: 1,5 jaar
Vergelijkbaar met een 0-urencontract of oproepcontract. Je betaalt alleen voor het geleverde werk, hebt geen doorbetalingsrisico bij geen werk of ziekte en kan de samenwerking op elk moment beëindigen.

Fase 3
Duur: 4 jaar
In deze periode mag je de werknemer zesmaal een contract voor bepaalde tijd geven.

Fase 4
Duur: onbepaald
De werknemer krijgt een vaste aanstelling.

In goede handen bij Tentoo

Tentoo helpt werkgevers al 27 jaar met uitbetalingen en administratieve verplichtingen. We verlonen tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven. Als je franchise medewerkers verloont via Tentoo kun je ervan op aan dat ze in goede handen zijn. We hechten veel waarde aan goed werkgeverschap. En dat gaat veel verder dan het op tijd uitbetalen van de salarissen. We begeleiden medewerkers bij ziekte en re-integratie, hebben een pensioenregeling en geven jouw medewerkers korting op opleidingen van het NTI. Ook kunnen ze bij ons profiteren van kortingen op verschillende verzekeringen én ze mogen gebruikmaken van onze online leeromgeving Academy for Flex.

Ervaringen van ondernemers

“Personeel is heel belangrijk om ideeën uit te voeren. Je wilt niet elke week iemand anders inwerken. Je hebt mensen nodig die willen blijven. Maar je wilt ze ook flexibel inzetten. Daarom zijn we gaan payrollen. Dit bevalt zowel ons als het personeel uitstekend. Omdat wij hen via payroll langer dan 2 jaar flexibel kunnen inzetten, zijn veel medewerkers al sinds de oprichting bij ons werkzaam. En dat topteam willen wij graag zo lang mogelijk behouden.”
Franchisenemer Eva Gloerich, Monkey Town Uithoorn.
Lees het volledige artikel op FranchisePlus.nl: Familiedroom wordt speelparadijs.

“Ik had financieel nog niets opgebouwd en wilde zo min mogelijk risico lopen. In de beginjaren had ik de kosten van een zieke medewerker nooit zelf kunnen dragen. Nu misschien wel, maar vanwege de grote gemakken werk ik nog altijd met payrolling. Ik weet dat alles rondom de uitbetaling en administratie goed is geregeld en kan me volledig richten op mijn bedrijf.”
Franchisenemer Mark Vester, Kwalitaria Vondelstraat, Alkmaar.
Lees het volledige artikel op FranchisePlus.nl: Hoe aandacht Kwalitaria Vondelstraat laat floreren.

FranchisePlus

Tentoo is partner van FranchisePlus, dé marktplaats in franchising. Het brengt mensen bij elkaar die iets met de franchising business hebben of willen.

Contact

Benieuwd wat verloning van Tentoo voor jouw franchise-onderneming kan betekenen? Vraag hieronder een adviesgesprek of een offerte aan. Liever eerst contact? Bel ons via 020 - 723 09 53. Wij helpen je graag verder!

 • Gegevens flexwerker

  Welke functie heeft de medewerker?

  Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

  Invalid Input

  Jouw gegevens

  Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

  Vermeld hier alstublieft uw naam.

  Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

  We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

  Invalid Input

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »