Het gemak van payroll voor detailhandel - Tentoo
Detailhandel-1.3

Payroll detailhandel

Besteed je werkgeverschap uit

De detailhandel is een van de branches met de meeste payrollmedewerkers. Zo zorgen ondernemers in deze branche dat ze vrij zijn van werkgeversrisico’s en plichten, zodat ze zich optimaal op het ondernemen kunnen richten. Goed om te weten: Tentoo is een van de weinige payrollbedrijven die personeel conform alle cao’s binnen de detailhandel kan verlonen.

Direct offerte aanvragen

Payroll voor detailhandel

Jij de baas, wij de rest

Waarschijnlijk ben je ondernemer geworden omdat je wilt ondernemen. Niet omdat je graag bezig bent met contractbeheer, ziek- en betermeldingen, de salarisadministratie en het verstrekken van loonstroken. Daarom zijn dat precies de dingen die je met payroll aan ons uitbesteedt.

Sterker nog: je besteedt óók de arbeidsrechtelijke risico’s uit. Voor kleine en middelgrote zaken is het doorbetalen van personeel bij ziekte bijvoorbeeld een van de grootste kostenrisico’s. Niet voor kleine en middelgrote zaken die payrollen. Dan dragen wij dat risico.

Verlonen op payrollbasis met Tentoo

De medewerkers die je op payrollbasis verloont via Tentoo, hoef je alleen maar aan te sturen op de werkvloer. Alle administratieve werkgeversrompslomp ligt bij ons. Zo kun jij je volledig richten op de groei en omzet van jouw zaak. Kortom: jij de baas, wij de rest.

Verlonen van medewerkers detailhandel op payrollbasis met Tentoo

Detailhandel kiest vaker voor payrolling

Steeds meer winkeliers in de detailhandel kiezen weer voor payrolling. Op 1 januari 2020 werd de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht. Deze wet maakte een groot onderscheid tussen het uitzenden en payrollen van medewerkers. Veel bedrijven in de detailhandel kozen de eerste maanden van 2020 voor verlonen op uitzendbasis, maar gaven in de rest van 2020 en 2021 vaker de voorkeur aan payrolling. En in 2024 wordt payrolling alleen maar populairder.

Touwtjes in handen

Het wordt in deze concurrerende markt steeds belangrijker om het juiste personeel in je zaak te hebben. Dan wil je zelf bepalen wie je aanneemt. Bij payrolling heb je de werving en selectie volledig in eigen hand. De medewerkers die jij werft mogen bovendien exclusief voor jouw bedrijf werken. Bij uitzenden kan dit niet. Je mag dan niet zelf het personeel werven en uitzendkrachten moeten altijd de optie hebben om ook aan een andere bedrijf ter beschikking te worden gesteld.

Hoe werkt payrolling?

Bij payrolling is sprake van een arbeidsovereenkomst tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en juridisch werkgever (Tentoo). Jij werft de medewerker en laat hem exclusief voor jouw werken via Tentoo.

Juridisch werkgever

De payrollkracht werkt dus exclusief voor jou, maar staat bij Tentoo op de loonlijst. Wij nemen het juridisch werkgeverschap over, inclusief werkgeversrechten en plichten. De inhurende ondernemer houdt de touwtjes in handen en kan zich volledig richten op het ondernemen.

Wat besteed je uit als werkgever?

 • Salarisadministratie
 • Loonuitbetaling
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Doorbetaling bij ziekte

Wat krijg je nog meer?

 • Zelf medewerkers werven en aansturen
 • Je loonkosten worden voorgefinancierd

Zo eenvoudig start je met payroll:

Stap 1 Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken.
Stap 2 Geef de afspraken en gegevens van de medewerker digitaal aan ons door.
Stap 3 Wij regelen alle administratie en de medewerker kan dezelfde dag al voor je werken.
Payrolling via Tentoo - alles over payrolling in 2023
Whitepaper

Payroll in 2024

De rol van payrolling is door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) behoorlijk veranderd. Ondernemers zetten het niet meer in voor de flexibiliteit, maar om de inhuur van personeel in eigen hand te houden en de werkzaamheden en risico’s van het werkgeverschap uit te besteden.

In dit payroll white paper lees je wat payroll anno 2024 inhoudt en wat je ermee kunt.

Whitepaper lezen

Profiteer van groei in 2024

De detailhandel als geheel moest in 2020 een harde klap verwerken van 2% omzetdaling. Daarbij waren de verschillen per subbranche; onder meer webwinkels en supermarkten beleefden wél een goed jaar. In 2021 is het herstel ingezet en 2023 stond volledig in het teken van groei. Dat betekent volop kansen voor vrijwel alle ondernemers in de detailhandel. Payrolling zorgt ervoor dat je optimaal van deze groei kunt profiteren, zonder het risico op doorlopende personeelskosten wanneer je je zaak opnieuw tijdelijk moet sluiten. Is het ook iets voor jou?

Toch liever een overzicht van alle dienstverleningen voor werkgevers?

Dat kan! Bekijk hier een overzicht van alle dienstverleningen voor werkgevers. We helpen je graag om de keuze te maken die het beste bij jou past.

Offerte of persoonlijk advies

Benieuwd hoeveel payrolling via Tentoo kost? Je kunt bij ons betalen voor de uren die je medewerker de afgelopen maand daadwerkelijk heeft gewerkt óf op basis van een vast maandbedrag. We rekenen alles graag voor je uit.

Heb je liever eerst persoonlijk advies? Als bedenker van payroll in 1992 kunnen wij als geen ander met jou meedenken over de verschillende mogelijkheden.

Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bellen op 020 – 723 09 53. We helpen je graag!

 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.