Payroll kosten | Wat zijn de kosten van payrolling

Op deze pagina:

 • Wat zijn jouw payroll kosten?
 • Hoe vergelijk je de payroll tarieven van verschillende bedrijven?

 • De verschillende prijsafspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Bel direct naar 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Wat kost payroll? Payrolling is natuurlijk niet gratis. De payroll kosten zijn voor zowel opdrachtgevers als freelancers een belangrijke afweging om een aanbieder te kiezen. Maar het is niet raadzaam om blind voor de goedkoopste payroll tarieven te gaan. Ga goed na welke service je terugkrijgt. En vergelijk niet alleen de omrekenfactoren of percentages, maar ga altijd uit van het uiteindelijke factuurbedrag.

Rekenvoorbeeld freelancers

In het webinar ‘Is payroll iets voor mij?’ lieten we zien wat je als freelancer netto overhoudt als je werkt via payrolling. Bekijk hier het fragment:

Wil je het hele webinar terugzien? Dat kan hier. Lees verder op deze pagina voor meer uitleg over de payrolling tarieven en prijsafspraken.

Kosten payrolling rekenvoorbeeld werkgevers

Voor werkgevers is het net zo interessant om te weten wat de payroll kosten zijn om medewerkers aan te trekken. In ons webinar 'Personeel aannemen' gingen we hier dieper op in:

Het volledige webinar gericht op werkgevers kun je uiteraard ook terugzien.

Hoe vergelijk je de payroll kosten van verschillende bedrijven?

De payroll tarieven zijn voor veel werkgevers en freelancers een belangrijke afweging om voor een aanbieder te kiezen. Payroll bedrijven gebruiken een omrekenfactor of een vast percentage om het tarief te berekenen. Payroll bedrijven brengen op verschillende manieren payroll kosten in rekening.

Onze tip: vergelijk niet de verschillende omrekenfactoren of commissies, maar vergelijk op basis van het uiteindelijke factuurbedrag. Ga daarbij goed na welke service je krijgt en welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt voor het geld dat je betaalt. Zo krijg je een duidelijker beeld van de werkelijke payroll kosten.

Wat zijn jouw payroll kosten?

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan payroll. Maar met payrolling van Tentoo ben je wel goedkoper uit dan je denkt! Je bespaart namelijk een hoop tijd én geld als je medewerkers via payrolling inzet of wanneer je via payrolling als freelancer aan de slag gaat. Wil je weten wat de payroll tarieven bij Tentoo zijn en wat de payroll kosten in jouw situatie zijn? Vraag dan een offerte op maat aan:

Offerte payroll voor werkgevers
Offerte payroll voor freelancers

Uitleg over de mogelijke prijsafspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Werk- en opdrachtgevers spreken met flexwerkers en freelancers een prijs of tarief af waarvoor wordt gewerkt. Je kunt bij Tentoo kiezen voor drie soorten prijsafspraken die wij hieronder uitleggen. In de tabel kun je per prijsafspraak zien welk deel voor rekening is voor de werkgever, en welk deel voor de freelancer/flexwerker.

Soorten Prijsafspraken* Werknemerslasten Werkgeverslasten Commissie
Exclusief BTW/inclusief commissie Uitvoerder Uitvoerder Uitvoerder
Exclusief BTW/exclusief commissie Uitvoerder Uitvoerder Opdrachtgever
Brutoloon Uitvoerder Opdrachtgever Opdrachtgever
Uitvoerder = Freelancer/Flexwerker
Opdrachtgever = Opdrachtgever


BTW komt altijd ten laste van de opdrachtgever
* deze prijsafspraken gelden voor Tentoo CF&F en Tentoo DC&C. Voorbeeld:

1. Exclusief BTW / Inclusief commissie

In deze prijsafspraak zijn alle werkgevers- en werknemerslasten en de commissie van Tentoo inbegrepen. In dit rekenvoorbeeld wordt een dagtarief gebruikt en geen uurloon.

Rekenvoorbeeld:
 Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een Exclusief BTW/Inclusief commissie prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor €181,50 (€150,00 per dag plus 21% BTW). Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft van deze prijsafspraak ongeveer 40 tot 60 procent netto over.

2. Exclusief BTW / Exclusief commissie

In deze prijsafspraak zijn alle werkgevers- en werknemerslasten inbegrepen. Ook in dit voorbeeld wordt een dagtarief gehanteerd en geen uurloon.

Rekenvoorbeeld: Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een Exclusief BTW/Exclusief commissie prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor €192,39 per dag (€150,00 per dag plus 6 procent commissie en 21 procent BTW). Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft van deze prijsafspraak ongeveer 45 tot 65 procent netto over.

3. Brutoloon

In deze prijsafspraak zijn de werknemerslasten inbegrepen. Voor een correcte vergelijking met de andere rekenvoorbeelden wordt ook hier een dagtarief gebruikt en geen uurloon.

Rekenvoorbeeld: Je vult in my.tentoo in dat het afgesproken tarief €150,00 per dag bedraagt en je geeft aan dat dit een bruto prijsafspraak betreft. Tentoo verstuurt een factuur aan de betreffende opdrachtgever voor ongeveer € 250,50 per dag (€150,00 per dag plus werkgeverslasten, reserveringen - denk aan vakantiegeld en feestdagen -, commissie en 21 procent BTW). Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft van deze prijsafspraak ongeveer 50 tot 75 procent netto over.

Contact

Benieuwd wat jouw payroll kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Dan zorgen wij voor een pro forma loonberekening:

Offerte payroll voor werkgevers
Offerte payroll voor freelancers

Vragen over jouw payroll kosten? Lees hier over de voordelen van payrolling. Of bel ons direct via 020 - 723 09 53 of vul het onderstaande formulier in. Wij helpen je graag verder met je vragen over payrolling!

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

 • Gegevens flexwerker

  Welke functie heeft de medewerker?

  Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

  Invalid Input

  Jouw gegevens

  Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

  Vermeld hier alstublieft uw naam.

  Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

  We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

  Invalid Input

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »