Payroll kosten | Wat zijn de kosten van payrolling

Op deze pagina:

 • Wat zijn jouw payroll kosten?
 • Hoe vergelijk je de payroll tarieven van verschillende bedrijven?

 • Prijsafspraken tussen opdrachtgever en freelancer

Bel direct naar 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Wat kost payroll? Payrolling is natuurlijk niet gratis. De payroll kosten zijn voor zowel opdrachtgevers als freelancers een belangrijke afweging om een aanbieder te kiezen. Maar het is niet raadzaam om blind voor de goedkoopste payroll tarieven te gaan. Ga goed na welke service je terugkrijgt. En vergelijk niet alleen de omrekenfactoren of percentages, maar ga altijd uit van het uiteindelijke factuurbedrag.

Payroll in 2020

De dienst payrolling is veranderd per 1 januari 2020. Je kunt als ondernemer in 2020 nog personeel inzetten op payrollbasis, maar de samenwerking moet aan andere voorwaarden voldoen dan de afgelopen jaren. Personeel verlonen via een payrollovereenkomst is vooral interessant voor ondernemers die hun medewerkers volledig zelf willen werven en exclusief voor hun bedrijf willen laten werken. Wie het belangrijk vindt personeel voor langer dan 3 jaar flexibel in te zetten, kiest voor verlonen via de uitzendovereenkomst. Lees hier alles over payroll in 2020. Hieronder gaan we verder over de kosten.

Hoe vergelijk je de payroll kosten van verschillende bedrijven?

De payroll tarieven zijn voor veel werkgevers en freelancers een belangrijke afweging om voor een aanbieder te kiezen. Payroll bedrijven gebruiken een omrekenfactor of een vast percentage om het tarief te berekenen. Payroll bedrijven brengen op verschillende manieren payroll kosten in rekening.

Onze tip: vergelijk niet de verschillende omrekenfactoren of commissies, maar vergelijk op basis van het uiteindelijke factuurbedrag. Ga daarbij goed na welke service je krijgt en welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt voor het geld dat je betaalt. Zo krijg je een duidelijker beeld van de werkelijke payroll kosten.

Wat zijn jouw payroll kosten?

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan payroll. Maar met payrolling van Tentoo ben je wel goedkoper uit dan je denkt! Je bespaart namelijk een hoop tijd én geld als je medewerkers via payrolling inzet of wanneer je via payrolling als freelancer aan de slag gaat. Wil je weten wat de payroll tarieven bij Tentoo zijn en wat de payroll kosten in jouw situatie zijn? Vraag dan een offerte op maat aan:

Offerte payroll voor werkgevers
Offerte payroll voor freelancers

Uitleg over prijsafspraak tussen opdrachtgever en freelancer

Werk- en opdrachtgevers spreken met flexwerkers en freelancers een prijs of tarief af waarvoor wordt gewerkt. Deze prijs is het brutoloon. Hierover berekent Tentoo een kleine commissie. Op het nettoloon van de flexwerker/freelancer heeft dit geen invloed; een goede werkgever neemt de commissie voor eigen rekening.

Rekenvoorbeeld: Het afgesproken tarief bedraagt €150,00 per dag en betreft een bruto prijsafspraak. Tentoo verstuurt een factuur aan de  opdrachtgever voor ongeveer € 250,50 per dag. Dit is de €150,00 per dag plus de werkgeverslasten, reserveringen - denk aan vakantiegeld en feestdagen -, commissie en 21 procent BTW). Afhankelijk van eerdere verloningen en het wel of niet toepassen van de heffingskorting, blijft van deze prijsafspraak zo'n 50 tot 75 procent netto over voor de flexwerker/freelancer.

De precieze hoogte van de commissie hangt af van het type bedrijf, de dienstverlening en wensen van de opdrachtgever.

Contact

Benieuwd wat jouw payroll kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Dan zorgen wij voor een pro forma loonberekening:

Offerte payroll voor werkgevers
Offerte payroll voor freelancers

Vragen over jouw payroll kosten? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder of bel ons direct via 020 - 723 09 53. Wij helpen je graag verder met je vragen over payrolling!

 • Ja, neem contact met mij op!

  Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

  Hier kan je jouw bericht kwijt.

  Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

  Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

  Geef hier aan of je klant bent van Tentoo.

 • Gegevens flexwerker

  Welke functie heeft de medewerker?

  Welke vergoeding heeft u met de medewerker afgesproken?

  Invalid Input

  Jouw gegevens

  Vul hier alstublieft uw bedrijfsnaam in.

  Vermeld hier alstublieft uw naam.

  Vul hier alstublieft uw telefoonnummer in (zonder tekens).

  We sturen de offerte per mail naar u toe. Vul daarom alstublieft uw mailadres in.

  Invalid Input

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »