Kennisbank
FAQ

Hoe werkt Pay4me voor flexkrachten?

Flexkrachten (ook wel opdrachtnemers genoemd) kunnen in Pay4me hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken bekijken en persoonlijke wijzigingen doorvoeren. We beantwoorden de meestgestelde vragen.

Hoe log ik in bij Pay4me?

Je logt eenvoudig in op de online portal met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens hebben wij naar het door jou opgegeven e-mailadres verstuurd. Bewaar deze e-mail goed. Ben je nog geen klant? Dan kun jij je ook via het Matchingsplatform registeren.

 1. Ga naar www.pay4me.nl of klik op de link in de e-mail waarin jouw inlogggevens staan.
 2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 3. Klik op inloggen.

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten. Per e-mail ontvang je een nieuw wachtwoord.

Geen inloggegevens ontvangen
Als je geen inloggegevens hebt ontvangen, controleer dan vooral het mapje ‘Spam’ of ‘Ongewenste e-mail’. Soms belandt hier de mail met je gegevens. Ook daar niets te vinden? Neem dan contact met onze Servicedesk op via servicedesk@tentoo.nl of 020 -280 16 80.
Hoe teken ik mijn arbeidsovereenkomst?
 1. Klik via de melding op klik op documenten, of ga naar overig → mijn gegevens → documenten.
 2. Klik op downloaden.
 3. Je krijgt een pop-up in beeld met de vraag: Je kunt dit contract digitaal ondertekenen. Wil je
  dit doen? Klik hier op ok.
 4. Lees de overeenkomst aandachtig door en ga akkoord met de inhoud.
 5. Klik op de vraag code per sms aan om de authenticatiecode te ontvangen en vul de code in.
 6. Zet nu je handtekening in het daarvoor bedoelde vak. Let op: de digitale handtekening moet volgens de wet nauwkeurig overeenkomen met de handtekening op je legitimatiebewijs. Een goede digitale handtekening plaatsen kan moeilijk zijn. Daarom raden we je aan om een paar
  keer te oefenen. Klik op reset om je handtekening opnieuw te plaatsen. Zodra je tevreden bent met je digitale handtekening klik je op opslaan. We versturen de arbeidsovereenkomst nu direct digitaal naar je contactpersoon.
 7. Als wij de arbeidsovereenkomst hebben ontvangen en goedgekeurd, vind je de overeenkomst onder overig → mijn gegevens → documenten. Hier staan al je arbeidsovereenkomsten met een datum van akkoord.
Waar vind ik mijn loonstroken?

Op de pagina Loonstroken vind je een overzicht van de loonstroken die je van Tentoo hebt ontvangen.Ook kun je op deze pagina jouw jaaropgaven opvragen.

Onder de balk met het woord Periode kun je op iedere gewenste periode klikken waarvan je het loonstrokenoverzicht wilt zien.

Jaaropgaven opvragen

Vraag onder Jaaropgaaf jouw jaaropgaven van Tentoo op. Klik daarvoor op het jaar waarvan je de
jaaropgaaf wilt opvragen.

Pro forma bruto-netto berekening maken

Een pro forma berekening is een proefloonstrook die laat zien welke premies en inhoudingen plaatsvinden. Vul voor deze berekeningen alle velden in en klik op bereken. Let op: het resultaat van de berekening is een schatting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het resultaat.

Hoe geef ik mijn uren door?

Indien de opdrachtgever ervoor heeft gekozen dat jij je gewerkte uren zelf mag invoeren, krijg je de optie uren. Onder Uren voer je gewerkte uren in, kun je uren accorderen, onkosten declareren en gewerkte uren terugzien.

Om gewerkte uren door te geven, klik je op uren en vervolgens op invoeren. Selecteer de juiste plaatsing en de juiste periode. Wil je naast je normale uren nog andere vergoedingen declareren? Klik dan op het plusje (+) om een extra regel toe te voegen. Via de drop down-functie vind je verschillende componenten, zoals vakantiedagenoveruren en variabele reiskosten.

Klik op het pennetje om de regel te wijzigen. Zodra je de juiste uren hebt ingevoerd, keur je het uurbericht goed. Dit doe je via de opties uren of berichtenof via de melding op de startpagina. Na het goedkeuren wordt het bericht ter controle aan je opdrachtgever aangeboden. Tentoo verwerkt de uren en zet deze klaar voor betaling nadat het uurbericht door je opdrachtgever is geaccordeerd.

Let op: Zorg voor een duidelijke omschrijving van de achtergrond van een vergoeding. Deze informatie hebben wij nodig voor de fiscus. Bij reiskosten vermeld je de adressen en de afstand.

Tip: geef gewerkte uren tijdig door. Een periode die te lang geleden is, verdwijnt uit het overzicht.

Kan ik met terugwerkende kracht uren schrijven?

Om ervoor te zorgen dat je opdrachtgever niet elke dag afzonderlijk de uren ter accordering opgestuurd krijgt, kun je jouw gewerkte uren één keer per week indienen. Dit betekent dat zodra de uren akkoord zijn, aanvullen of corrigeren niet meer mogelijk is. Ons advies is dan ook om de uren in één keer aan het einde van de week in te dienen.

Hoe accordeer ik mijn gewerkte uren?

Log in op Pay4me en ga naar het kopje ‘Uren’ en dan naar ‘Berichten’. Hier zet je een vinkje achter de uren en onkosten die akkoord zijn.

Hoe declareer ik mijn reiskosten?

Reiskosten kun je in Pay4me declareren. Dit doe je tijdens het invoeren van je uren (kopje ‘Uren’ – ‘Invoeren’). Bij het tabblad ‘Invoer’ maak je een nieuwe regel aan door op het plusje te klikken. Onder invoer kun je ook de soort aanpassen: bij € geef je reiskosten in of en bij 0,19 de kilometers à € 0,19 per kilometer. Het is belangrijk dat je altijd een toelichting of kopie van de bon aan je reiskostendeclaratie toevoegt. Zonder toelichting of kopie van de bon kunnen wij je declaratie niet verwerken.

Let op: Vergeet niet het vakje voor akkoord achter de reiskosten aan te vinken als je je uren accordeert.

Hoe onderteken ik mijn contract?

Het ondertekenen van je contract doe je eenvoudig in 2 stappen. Je vraagt een sms-code aan en daarna zet je een handtekening. Vergeet niet het vinkje aan te zetten dat je akkoord gaat met de inhoud van het contract.

Is er een handleiding voor Pay4me?

Jazeker, die is er. Je vindt hem hier.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.